Mehmet Aca'dan Erzurum'a dev yatırım

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 22.07.2023 18:26:00
iş insanı Mehmet Aca tarafından yaptırılacak 5 yıldızlı termal otelin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Mehmet Aca'dan Erzurum'a dev yatırım

Sinan AYDIN'ın haberi 
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un Aziziye İlçesinde iş insanı Mehmet Aca tarafından yaptırılacak 5 yıldızlı termal otelin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 12 bin 500 metrekare alanın üzerine inşa edilecek termal otelde 100 oda ve 160 yatak kapasitesi bulunacak. Tesiste 200 kişi istihdam edilecek. Törene; MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, Ak Parti Erzurum Milletvekili Abdürrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, ACA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aca ve çok sayıda davetli katıldı.
 
 
 
 
Erzurum'un turizm potansiyeline olan inancını ve yatırımlara verdiği önemi vurgulayarak, böyle bir projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Aca, “Burayı buradan sonra Erzurum’un batıya dönen yüzü olarak dünyaya duyaracağız. Tesisin ülkemize, memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise yaptığı açıklamada “Şehirler özel sektör yatırımları ile gelişir ve büyür. Doğduğu topraklara yatırım yapan istihdam, üretim ve turizme yeni bir nefes daha ekleyen Mehmet Aca kardeşimi bu özel yatırımından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
Belediyemizin mihmadarlığında ilçemize kazandırılan ACA Erzurum Thermal & Spa yatırımının temel atma coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını dile getitren Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "Bu görkemli yatırım sayesinde termal potansiyelleri meşhur olan Azizite ilçemiz termal sağlık turzim merkezi olma hedefine yepyeni bir ivme ve boyut kazandıracaktır." dedi. Biz Erzurumlu Erzurum’da kalacak şekilde yatırımlar yapmalıyız diyen AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, "Şuan da 1,5 milyon Erzurumlu dışarda yaşamaktadır. Maalesef Erzurum’da yetişen iş insanları Erzurum’a yatırım yapmıyor. Bu anlamda Memet Aca’nın yatırımı ile bununda yolu açılacaktır'' diye konuştu.
 
 
'Mehmetlerin sayısı çoğalmalı' 
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın törende yaptığı konuşmada bu şehre yatırım yapmanın önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: '' Bu yatırımın ne tür kazanımlar sağlayacağı konusunda da Mehmet Bey tüm teferruatıyla anlattı bizlere. Böylesine güzel yatırımlara susamış şehrimizn Artık 'göç göç oldu göçler yola dizildi ürküünden uzaklaşarak tamamen göç göç olup göçlere katılıp Erzurum'a gelmesini önceliyeceğimiz bir dönem olacak. Bu da onun başlangıcı olsun. Hakikaten bu şehir tüm alanlarda çok önemli şahsiyetler yetiştirdi. Ama aidiyetlik konusunda ya da dönüp böyle Erzurum'u hep uzaktan sevmekten ziyade ''şehrimizde acaba çorbada tuz misali ben ne yapabilirim''  diye düşünenlerin sayısı biraz azaldı. İşte bu yüzden Mehmetlerin Mehmet Aca'ların sayısının çoğalması lazım'' diye konuştu.

 

 

Erzurum’un Aziziye ilçesi’nde iş insanı Memet Aca tarafından yatırımların artırılması ve bölgedeki turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla, 100 odalı ve 160 yatak kapasiteli beş yıldızlı termal Otel  inşa edilmesi için bir adım daha atıldı.  12 bin 500 m²’lik bir kapalı alan üzerinde yer alacak ACA Erzurum Thermal & Spa; uluslararası standartlarda tasarlanmış 8 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 100 oda ve 160 yatak kapasitesi ile misafirlerini ağırlayacak.  İş seyahati, kültür, sağlık veya kayak turizmi için bölgeyi ziyaret edecek yerli ve yabancı tüm misafirlere dört mevsim benzersiz bir konaklama deneyimi sunacak. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler