SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
MTV'yi daha az ödemenin formülü!
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 08.07.2014 00:05:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Temmuz ayında otomobili olanlar, 2014 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksitini ödeyecekler. Daha düşük MTV ödemek mümkün.Otomobil veya cipin MTV'si bir alt tarifeden ödenebiliyor.
Bunun için;
1. Otomobil veya cipin kasko değerinin yüzde 5'i hesaplanıyor.
2. Kasko değerinin yüzde 5'i ile MTV tarifesi kıyaslanıyor.
3. Aracın MTV'si, kasko değerinin yüzde 5'inden fazla ise, “bir alt dilimden” MTV ödenebiliyor.
DİLEKÇEYLE BAŞVURU
Sözcü'nün haberine göre, MTV avantajından yararlanabilmek için, ilgili (aracın kayıtlı olduğu) vergi dairesine, bir “dilekçe ve ekinde kasko bedelini gösteren belge” ile başvurulması yeterli.
Kasko bedelini gösteren belge, sigorta şirketlerinden temin edilebiliyor.
ÖRNEK
Konuyu bir örnekle açıklayalım. 5 yaşında 3.400 cm3 olan aracın, kasko değeri 120 bin TL olsun. Bunun da yüzde 5'i 6 bin TL'dir. Tabloya göre, aracın 2014 yılı MTV'si 6.834 TL. Ödenecek vergi, kasko değerinin yüzde 5'i olan 6 bin TL' den fazla olduğu için, bir alt dilimdeki verginin yani 4.339 TL'nin ödenmesi söz konusu oluyor. Böylece, “2.495 TL daha az vergi ödenmiş oluyor”.
Hemen hatırlatalım, geçmişe dönük fazla ödenen “MTV'nin iade alınması” da mümkün.
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.