MÜSİAD'dan teşvik açıklaması!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 15.07.2013 18:09:00

RADARHABER / ERZURUM

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, “Bölgemizin sabırsızlıkla beklediği SSK prim teşvikleri, uzun bir aradan sonra yeniden uygulamaya girdi. İş dünyasına hayırlı olsun” dedi. Bakanlar Kurulu'nun Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, ilave puan uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara çerçevesinde aralarında Erzurum’un da bulunduğu 51 ilde, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda olduğu gibi SSK primlerinde yeniden indirim uygulanacak. Yine söz konusu kararla 1 Ocak 2013 tarihi esas alınan uygulamadan doğan indirimler için de, mahsuplaşmaya gidilecek.İş çevrelerini sevindiren Bakanlar Kurulu kararıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, “Erzurum’da, bölgemizde ve yanı sıra 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın geçerli olduğu diğer birçok ilde yılbaşından bu yana SSK prim indirimi uygulanmadığı için işverenler sıkıntı içerisindeydi. Dolayısıyla uzun zamandır bu adımın atılmasını bekliyorduk” diye konuştu.

BEKMEZ: MÜSİAD’IN PAYI ÇOK BÜYÜK
Şube Başkanı Dr. Bekmez, MÜSİAD olarak 5084 Sayılı Teşvik Yasası noktasında çok önemli girişimlerde bulunduklarını anımsattı. MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin 3. Dönem Başkanlığını görevini yürüten A. Mustafa Güvenli’nin konuyu defalarca gündeme taşıdığını hatırlatan Bekmez, “İş çevrelerinin Teşvik Yasası ile ilgili talep ve beklentileri Sayın Başbakanımıza bizzat MÜSİAD şubemiz tarafından iletilmişti. Sürecin başından sonuna kadar hem Sayın Başbakanımıza, Başbakan Yardımcımız Sayın Ali Babacan’la, hem de Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’la devamlı temas halinde olmuştuk. Gelinen nokta itibariyle SSK prim oranlarında yeniden indirime gidilecek olması, memnuniyet vericidir. Bu sonucun elde edilmesinde hiç şüphe yok ki; MÜSİAD’ın payı ve katkısı çok büyüktür” ifadelerini kullandı.
Öte yandan MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin 3. Dönem Başkanı olan A. Mustafa Güvenli de, konuyla ilgili olarak görüş belirtti. Güvenli, söz konusu yasal düzenlemenin bölgede istihdam açısından çok büyük bir önem taşıdığının altını çizerek, “Sadece ilimizde tam 22-23 bin kişi bu düzenlemeden faydalanacak. Bu nedenle atılan adım iş çevreleri için çok önemlidir. SSK primlerine indirim öngören bu karar biraz daha gecikseydi, bölgede yeniden kayıt dışı istihdam sorunuyla karşı karşıya kalabilirdik” diye konuştu.

''KAPSAMLI BİR RAPOR HAZIRLAMIŞTIK''

Hükümetin dikkatini bu konuya çekme noktasında geçen yıl yoğun bir süreç yaşadıklarını hatırlatan Güvenli, “Teşviklerle ilgili olarak çok kapsamlı bir rapor hazırlamış ve genel merkeze iletmiştik. Daha sonraki süreçte Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’la ve daha sonra da Sayın Başbakanımızla bir araya gelmiş, endişelerimizi paylaşmıştık” dedi.Güvenli, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la da, konunun takip sürecinde görüştüklerini kaydederek, “Sayın Babacan, illere ve bölgelere göre yeni bir düzenleme yapılacağını ifade etmiş, ancak içeriği hakkında net bir bilgi vermemişti. Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar açıklanınca, üzerinde çalışılan taslağın Sayın Babacan’ın bahsettiği düzenleme olduğu ortaya çıktı. Girişimlerimizin sonuç vermiş olması memnuniyet verici. Erzurum ve bölgemizdeki işverenler adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
 

Etiketler : Erzurum, MÜSİAD, teşvik, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler