OSB ayrımcılık istedi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 02.06.2013 19:37:00
Organize Sanayi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, hazırlanmakta olan vergi kanunu ilgili görüşlerini belirtti.
OSB ayrımcılık istedi!

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Organize Sanayi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, hazırlanmakta olan vergi kanunu ilgili görüşlerini belirtti. Ergüney, sanayiciye pozitif ayrımcılık istedi. Son zamanlarda gündemde oldukça fazla yer tutan ve sonlandırılmakta olan vergi kanunu ile ilgili hazırlanan taslakta eşit vergi ilkesi geçerliliğini koruduğunu belirten Ergüney, bunun vergi adaleti açısından doğru olmadığını iddia etti.

''ÇALIŞMA ORTAMI RİSKLİ HALE GELİYOR''
Sanayicinin üretim riski ve çalışanların maliyeti ve riski imalat dışı sektörlere göre oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, “Girdi fiyatlarındaki dalgalanmalar, yoğun rekabet ortamı ve kayıt dışılık imalatçıların çalışma ortamını oldukça riskli hale getirmektedir. Bu konu dikkate alınarak vergilendirme konusunda sanayici lehine pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. İmalat ve hizmet sektörü arasında risk analizi yapılarak vergi düzenlemeleri yapılmalıdır. Özellikle bankalar gibi hizmet sunumunda çok fazla risk almayan kurumlarla, sürekli belirsizlik ortamında faaliyet gösteren imalatçı firmalara aynı oranlarda vergi uygulanmamalıdır. Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde faaliyette bulanan sanayiciler için sanayiyi teşvik noktasında süreklilik arz etmesi açısından bu pozitif ayrımcılık yasaya konmalıdır” dedi. “Şirket yöneticileri ve şirket sahiplerinin belgelendirilmiş tüm kişisel giderleri (sağlık, eğitim, seyahat, tatil vs) vergiden muaf olmalıdır” diyen Ergüney, “Bu şekilde belge alan ve belge veren kuruluşlar vergi mükellefi olduğu için vergi konusunda bir kayıp yaşanmayacaktır. Alınan her belge belgeyi verenin gelir hanesine yazılacağından verginin kayıp ve kaçak oranını da düşürecektir” şeklinde konuştu.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA FONU
Ülkemizde tüm çalışanların iş kaybından sonra belirli bir süre hayatlarını devam ettirmelerini sağlayacak sosyal güvenlik düzenlemeleri olmasına karşın işadamları ve sanayiciler için böyle bir imkan bulunmadığına dikkat çeken Ergüney, şunları söyledi: ‘İşleri bozulan ya da iflas eden bir iş adamı yada sanayici hayatını asgari düzeyde de olsa sürdürebilmek için herhangi bir destek alamamakta ve bu duruma düşen bir çok kişi intihar etmek durumunda kalmaktadır (hacizli olduğu halde üzerine kayıtlı gayrimenkul görüldüğünden SYDF’nundan faydalanamamakta, Bağ - Kur primleri de ödenemediği için birikeceğinden sağlık hizmetlerinden faydalanamamakta. Bu nedenle İşadamları ve Sanayiciler Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu (İSYAD) oluşturulmalıdır. Sanayici ve işadamlarının yıllık gelirleri üzerinden belirli miktar alınarak oluşturulacak olan bu fon ihtiyaç halinde işadamlarına destek vermek üzere kullanılmalıdır. Alacağı destekle zaman kazanacak olan iş adamı işlerini toparlama ve düzeltme şansına da sahip olacaktır.” (İHA)
 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler