Otomotiv yedek parça sitesi şekillendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 22.01.2014 13:33:00
Erzurum’a kazandırılacak olan ‘Erzurum Oto Yedek Parçacılar Sitesi’ projesi şekillenmeye başladı.
Otomotiv yedek parça sitesi şekillendi

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Girişimci İş adamları Derneği Otomotivciler Komitesince Erzurum’a kazandırılacak olan ‘Erzurum Oto Yedek Parçacılar Sitesi’ projesi şekillenmeye başladı. Türkiye’de Doğu ile Batı arasındaki ticaret hacmi gün geçtikçe artmaya devam ederken, Erzurum’u ve bölge ekonomisini büyük oranda kalkındıracak olan Oto Yedek Parçacılar Sitesi’nin önemine değinen ERGİAD Otomotiv Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım; “Oto Yedek parçacılar olarak Erzurum’a bu modern yatırımı kazandırmak istiyoruz. Sanayi sitesinde faaliyet gösteren oto yedek parçacıların bir arada olacağı modern sitenin kurulması için dernek olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Proje için kurduğumuz heyet büyük ölçüde fizibilite çalışmaları tamamlandığını söyledi.
Otomotiv Komitesi Başkanı Yıldırım yaptığı açıklama, "Sanayide faaliyet gösteren iş adamlarımızın desteği ile bölge ekonomisini ve Erzurum’un ekonomisini büyük oranda geliştirecek olan bu sitenin alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Daha öncede belirttiğimiz gibi Ovit Tüneli’nin açılmasını avantaja dönüştürmek istiyoruz. Otomotiv sektörü Erzurum’da büyümeye devam edecektir” dedi.
Başkan Mustafa Yıldırım, Erzurum'da faaliyet gösteren firmalar hizmet kalitelerini artırmaması durumunda, Ovit Tüneli'nin bütün müşteriyi Karadeniz'e çekme ihtimali olduğunu belirterek, yaşanan gelişmelere ayak uydurabilmek için otomotiv sektöründe hizmet kalitesini arttırması ve teknolojik gelişmelerden de faydalanarak iş göçü veren değil iş göçü alan bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce desteklenecek olan Otomotiv Yedek Parça Sitesi’nin fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, yer tahsisi için çalışmalarının valilik ile koordineli olarak devam ettiğini belirtti. Bu süreçte, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) uzmanlarının tecrübelerinden de faydalandıklarını sözlerine ekleyen Gökçe şöyle devam etti; “Alınacak olan bu destekle Yedek Parça Sanayi Sitesi Erzurumluların hizmetine sunmuş olacağız. Kurduğumuz web sitesi üzerinden gerekli hazırlıkları yürütmeye devam ediyoruz. Yaptığımız anketlerle fizibilite çalışmalarını hızlandırdık. Ayrıca bu anketlerle önümüzde ki yol haritası da şekillenmiş oldu. Son derece modern ve geleceğe dönük bir sitenin yapılması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Etiketler : Erzurum, parça, yedek, otomotiv,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler