Otomotivciler yedek parça sitesi kuruyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 31.10.2013 08:08:00

RADARHABER / ERZURUM

Ovit Dağı Tünelinin açılmasıyla birlikte doğu ile batı arasındaki ticaret hacmi gün geçtikçe artmaya devam ederken, bu durumu lehlerine çevirip, bir fırsat olarak değerlendiren Erzurumlu otomotivciler “Yedek Parça Sitesi” kurmak için bir araya geldi. 
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) toplantı salonunda bir araya gelen otomotivciler adına açıklamalarda bulunan ERGİAD Otomotiv Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım dernek olarak; yedek parçacılar ve oto tamirciler ile birlikte Erzurum’a ‘Otomotiv Yedek Parça Sitesi’ kurmak istediklerini belirterek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Başkan Yıldırım, sanayii sitesinde faaliyet gösteren yedek parçacıların talebi üzerine Otomotiv Komitesi olarak yedek parçacıların bir arada olacağı modern bir site kurulmasını istediklerini ve bu konuda çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Otomotiv Komitesi Başkanı Yıldırım yaptığı açıklama, “Sanayide faaliyet gösteren işadamlarının Ovit Tüneli’nin açılmasını avantaja dönüştürmelidir” tavsiyelerinde bulunarak Ovit Tüneli’nin açılmasıyla otomotiv sektörü Karadeniz’e kayacağı uyarsın da bulundu.Başkan Mustafa Yıldırım, “Eğer Erzurum’da faaliyet gösteren firmalar hizmet kalitesini artırmazsa Ovit Tüneli bütün müşteriyi Karadeniz’e çekecektir. Bu gelişmelere ayak uydurabilmemiz için otomotiv sektöründe hizmet kalitemizi arttırmamız gerekiyor. Ancak bu hizmet kalitesi ve çeşitliliğiyle Ovit Tüneli’nin açılmasını Erzurum için avantaja dönüştürebiliriz. Bu nedenle, otomotivcilerle yeni çalışmalar başlattık” dedi.
Otomotivcilerle başladıkları yeni çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yıldırım, “İnşallah Yedek Parçacılar Sitesi bunun bir örneği” olacağını ifade ederek, proje için bir heyet kurulduğunu ve fizibilite çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Etiketler : Erzurum, site, parça, otomotiv,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler