Pasinler'de organik tavuk ve yumurta dönemi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 27.06.2013 12:29:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’un Pasinler ilçesinde mısır silajı paketleme işi yapan ve ilçede bir ilki daha gerçekleştiren Çakar Ticaretin sahibi Cafer Çakar, organik kanatlı hayvan ve yumurta yetiştiriciliğine başladı. 
Pasinler Ovasının batı kışla mevkiinde bulunan 15 dönümlük arazide organik kanatlı hayvan ve yumurtalık yetiştirme çiftliği kuruldu. 2 bin 500 civarında civcivle işe başlanan çiftlikte hedef günlük ortalama 2 bin civarında yumurta üretimi gerçekleştirilecek.

HEDEF GÜNLÜK 5 BİN ORGANİK YUMURTA
İlçede büyük bir boşluğu dolduracaklarını söyleyen Cafer Çakar, ”Organik yumurta ve organik et üretimi için 15 dönüm alanı tel örgü ile çevirdik. Şimdi ise hedef kanatlı hayvan sayısını ve günlük yumurta sayını en az 5 bine çıkarmak. Zaman ilerledikçe bu sayının çok daha artacağından eminim.” dedi. Doğal ortamda doğal gıdalar ile yetişen tavukların daha sağlıklı ve organik olduğunu belirten Çakar, “İlk aşamada hedeflediğim rakamın yarısına kısa bir süre içerisinde ulaşmış oldum. Bu tavuklardan elde edilen yumurta ve et diğer etlere göre çok daha lezzetli olduğu gibi bir o kadar da sağlıklı. Halkımız her ürünün organik olmasına dikkat etmelidir." diye konuştu. Çakar, civcivler içerisinde çıkan horozlarında ayrı bir bölmede organik yemlerle yetiştirildiğini, önümüzde eda edeceğimiz ramazan ayında ise horozların satışa sunulacağını ifade etti.

Etiketler : Erzurum, organik, yumurta, Pasinler,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler