SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Patatesten sonra ayçiçeği
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EKONOMİ Haberleri | 13.09.2021 13:15:00 |
Taşkesenlioğlu Ban, patates üreticilerinin ardından, ayçiçeği eken çiftçinin de sorunlarına çözüm buldu.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, patates üreticilerinin ardından, ayçiçeği eken çiftçinin de sorunlarına çözüm buldu. Pasinler ve Horasan’da ayçiçeği hasadının başlamasının ardından pazar sıkıntısı yaşayan çiftçilere yardım eden Taşkesenlioğlu Ban, Pankobirlik Başkanı ile görüşerek yetiştirilen ürünlerin satışına önayak oldu. Bu yılın başında Pasinler ilçesinde üreticinin elinde kalan tonlarca patatesi farklı illere satılmasını sağlayan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, bu kez de ayçiçeği üreticilerinin sorunlarına el attı. Ayçiçeği hasadının başlamasının ardından pazar sıkıntısı yaşayan çiftçilerin taleplerini dinleyen Taşkesenlioğlu Ban, aynı zamanda Pankobirlik Başkanı olan Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ile görüşerek, Pasinler ve Horasan’da üretilen ayçiçeğinin satışına önayak oldu.
Karış karış geziyor
Saha çalışmaları kapsamında Erzurum’u karış karış dolaşarak vatandaşlar ile bir bir temas kuran Taşkesenlioğlu Ban, ilçe ve köylere giderek seçmenleri ile buluştu. Mezralara da uğrayan Taşkesenlioğlu Ban, köy kadınları ile sohbet etti, çiftçilerin sorunlarına ortak oldu. Yol güzergâhında tarlada çalışan tarım işçileri ile sohbet etme fırsatı bulan Taşkesenlioğlu Ban, kuraklık nedeni ile sıkıntı yaşayan çiftçilerle yakından ilgilendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile kuraklıktan etkilenen çitçilere destek ödemesi yapılacağını hatırlatan Taşkesenlioğlu Ban, 2021 yılında iklim faktörlerine bağlı olarak yetersiz nedeniyle kayıtlı üretim alanlarında yetiştirdikleri ürünlerde yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere doğrudan gelir desteği ödemesi yapılacağını söyledi.
Patatesten sonra ayçiçeği
Saha çalışmaları esnasında ayçiçeği eken çiftçilerin pazar sıkıntısı yaşadığına şahit olan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, muhtarların talepleri doğrultusunda Pankobirlik başkanı ile irtibata geçti. Aynı zamanda Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı da olan Recep Konuk ile görüşen Taşkesenlioğlu Ban, Pasinler ve Horasan’da üretilen ayçiçeklerinin Torku tarafından alınmasına önayak oldu.
Son yıllarda ülkede pandemi ve doğal afetler ile mücadele edildiğini hatırlatan Taşkesenlioğlu Ban, “Vatandaşın derdi ile dertlenen Hükümetimiz, bu süreç içinde sıkıntıların en az zararla giderilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Bizler de Milletvekilleri olarak seçim bölgelerimizde vatandaşlarla bire bir temas içinde olup, her türlü sorunlarında yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Onların taleplerini dinleyip, çözüme kavuşturma gayreti veriyoruz. Bu bizim asli görevimiz” diye konuştu.
En Son Haberler
-
Lütfü Yücelik gümbür gümbür geliyor
Yücelik, gençlerin yönetimde söz sahibi olacağı bir anlayışı hayata geçireceklerini kaydetti.
-
Başkan Düzgün’den Yücelik'e güçlü destek
Başkan Ömer Düzgün, adaylığını açıklayan Lütfü Yücelik'e destek vererek dengeleri değiştirdi.
-
Havalimanı 103 bin yolcuya hizmet verdi
Erzurum Havalimanı’nın Temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı
-
Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti
TPF araştırdı, Tüketici ve çalışan pazar tatilinde birleşti. Başkan Düzgün: Perakende Geçici İş Olmaktan Çıkmalı
-
Tarım ve Hayvancılıkta Erzurum Modeli
“Tarım, aynı zamanda istihdam, kırsal kalkınma, milli ekonomi ve sosyal huzurun temel taşıdır”
-
MNG AVM Cihan Grupla yeniden doğdu
Artık vergileri Erzurum'da ödeniyor…30 milyon ziyaretçiye ulaştı… Yeni markalar geldi…
-
Düzgün Market 25'nci şubesini gururla açtı
Düzgün Marketler, 25’nci şubesini Yıldızkent Yeni bulvar bölgesinde hizmete açtı.
-
Düzgün Market Plaka Hedefine Ulaşıyor
Düzgün Marketler Grubu, 25’inci şubesini Cumartesi günü Yıldızkent’te açıyor.
-
Oto Tamir ve İmalatçıları Odası başkanı Emre Akdoğan oldu
Emre Akdoğan üyelerin çoğunluğunun desteğini alarak oda başkanlığına seçildi.
-
Tortum ve Uzundere’nin kalkınması için tarihi toplantı!
“Tortum ve Uzundere Yatırım İmkânları ve Fırsatları” toplantısı, umut dolu mesajlarla sona erdi.




