Şeker fabrikalarına MÜSİAD talip oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 21.03.2018 18:41:00
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi süreci devam ederken, MÜSİAD'dan son dakika haberi geldi.
Şeker fabrikalarına MÜSİAD talip oldu

 

Mahmut AKDAĞ'ın -ÖZEL- Haberi...


RADARHABER / ERZURUM   

 

Türkiye genelinde 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi süreci devam ederken, yüreklere su serpen haber MÜSİAD´dan geldi.

Son günlerin en çok tartışılan konusu haline gelen şeker fabrikaları, MÜSİAD´ın  girişimiyle bir kez daha gündeme oturdu. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır, genel merkezin aldığı karar doğrultusunda şeker fabrikalarına talip olduklarını açıkladı. MÜSİAD´ın bu girişimi, özelleştirme sonucunda kapatılacaklarından endişe duyulan fabrikaların akıbetine yepyeni bir boyut kazandırırken, Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ise, konuyla ilgili olarak GÜNEBAKIŞ´a çok özel açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Genel Merkezi´nin girişimine Erzurum Şube Başkanlığı olarak destek olacaklarının altını çizen Bayır, Erzurum Şeker Fabrikası başta olmak üzere, özelleştirmeye alınan şeker fabrikalarının milletin emrinde çalışmasına ortak katkı sunmak istediklerini belirtti.

Rekabetçi, yenilikçi ve güçlü mekanizmalar üretmeye yönelik faaliyetlere MÜSİAD´ın hız kesmeden devam ettiğini belirten Bayır, şeker fabrikalarına talipli olmalarındaki ana hedefi, “Kooperatif düşüncesini dar kalıplardan çıkarıp, özgün ve gelişmiş bir yorumlama düşüncesi ile iş birliği, yatırım ve kalkınma eksenli bir sisteme dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonlarımız ´SENYAP Yatırım Ortaklığı´ ile beraber Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından satışa çıkarılan şeker fabrikalarının yine bu milletin emrinde kalmasını sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde açıkladı.

MÜSİAD´a göre bu özelleştirmenin sıradan bir özelleştirme olmadığını belirten Bayır, MÜSİAD´ın tespitini ve gayesini şöyle paylaştı: “Şeker başlı başına stratejik ve birçok sektörü de doğrudan etkileyen kritik öneme haiz bir üründür. Dolayısıyla Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonlarımız ile SENYAP Yatırım Ortaklığı işbirliğiyle bu özelleştirme ihalesine katılmayı misyonumuzun bir gereği olarak gördük. Bu gaye ile Kırşehir, Yozgat, Bor ve Çorum Şeker Fabrikaları için 3 Nisan 2018; Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu ve Turhal Şeker Fabrikaları için 11 Nisan 2018; Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş Şeker Fabrikaları için de 18 Nisan 2018 tarihinde teklif verilecektir.”

 

MÜSİAD´IN ORTAKLIK ÇAĞRISI

 

Ortaklığa katkı sağlamak isteyen işadamlarına yönelik MÜSİAD Genel Merkezi tarafından yapılan çağrıda, 27 Mart tarihine kadar mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi istendi. Çağrı da şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu şeker fabrikalarının yine milletimizin emrinde çalışmaya devam etmeleri amacıyla üyelerimizle çıktığımız bu yolda yeni ortaklar ve yeni birlikteliklerin çok daha hayırlı olacağını düşünmekteyiz. Bu kapsamda değerli üyelerimizin katkıları önem arz etmektedir. Söz konusu yatırım perspektifine ortak olarak katılmak isteyecek üyelerimizin mali yükümlülüklerini 27 Mart 2018 tarihine kadar yerine getirmeleri gerekmektedir.  Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından yapılan bu özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan şeker fabrikalarının yine milletimizin emrinde çalışmalarına ortak olarak katkı vermek istiyoruz.

 

MÜSİAD´IN HAMLESİ KAYGILARI AZALTTI

Öte yandan fabrikaların özelleştirilme sürecine MÜSİAD´ın dahil olması, üreticilerin yanı sıra özelleştirme kapsamındaki illeri de rahatlattı. MÜSİAD´ın bu hamlesi, aralarında Erzurum´un da bulunduğu 14 ili kapsayan özelleştirme sürecine yepyeni bir boyut kazandırmakla kalmadı, fabrikaların özelleştirildikten sonra kapatılacağı yönündeki kaygıları da ortadan kaldırdı. Üreticiler, MÜSİAD´ın sürece dahil olmasından duydukları memnuniyeti ifade ederek, “MÜSİAD´la hükümet arasında son derece müspet bir bağ var. Dolayısıyla fabrikaların özelleştirilmesi ve ardından modernizasyona tabi tutulması ihtimali şimdi çok daha fazla kuvvetlendi. Ümit ediyoruz, süreç bu doğrultuda gelişir ve şeker fabrikaları bu girişimle yeniden katma değer üreten bir konum elde eder” dediler. (GÜNEBAKIŞ)   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler