Tatile çıkacaklara önemli uyarılar!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 10.06.2013 11:50:00
Ekonomist Adnan Öztekin, tatile çıkma planları yapan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Tatile çıkacaklara önemli uyarılar!

RADARHABER / ERZURUM

Ekonomist Adnan Öztekin, tatile çıkma planları yapan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.Öztekin, “Tatile çıkan vatandaşlarımız önce tatilinin zehir olmaması ve daha sonra da mağdur duruma düşmemesi için ne şartta olursa olsun gerek kalacakları oteller gerekse seyahat acenteler başta olmak üzere kendilerinden kimlik, pasaport veya ehliyet fotokopilerini isteyen hiçbir kişiye, kuruma bu belgelerin fotokopilerini vermemeli ve ayrıca kredi kartı bilgilerini de hiç kimseyle paylaşmamalıdırlar.” dedi.

BAKANLIK GENELGE YAYINLAYIP UYARMIŞTI

Kimlik ve kredi kartı bilgilerinin başkalarıyla paylaşılmasının ciddi mağduriyetlere yol açabileceğine vurgu yapan Ekonomist Öztekin, 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, kimlik bildirme mevzuatına göre tesis işletmecilerinin müşterinin kimliğini görerek kayıt yapmasının yeterli olacağına ve tüm konaklama tesisi işletmecilerinin 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda hareket etmesi gerektiğine dair bir genelge yayınladığını da hatırlatarak hangi amaçla olursa olsun kimlik fotokopilerin verilmesinin ve istenilmesinin doğru bir işlem olmadığını dile getirdi.

BUNLARI YAPMAYI UNUTMAYIN

Öztekin, “Başta bakanlıklar olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz defalarca bu konuya dikkat çekerek halkımızı uyarmıştır. Ancak tüm bu uyarılara rağmen mağdur edilişlere her gün bir yenisi eklenmektedir. Buradan vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum, ne şartta olursa olsun her herhangi bir kurum ya da kişiye kimlik fotokopisini ve kredi kartı bilgilerinizi vermeyiniz. Kimlik fotokopisinin bir başkasına verilmesi durumunda ise mutlaka üzerine ‘fotokopidir’ notu yazarak, kimlik belgesindeki vatandaşlık numarasının, cilt no, aile sıra no, sıra no bölümlerinin üzeri okunmayacak şekilde mutlaka kapatılmasına dikkat edilmelidir.” dedi.

KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN ELİNE GEÇEBİLİR

Ülkemizde her yıl yüz binlerce kişinin kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesinden dolayı dolandırıldığını belirten Öztekin, “Kimlik fotokopisinin başkalarının eline geçmesi birçok dolandırıcılığa kapı açar. Kötü niyetli kimselerce ele geçirilen bu fotokopi ve kimlik bilgileri yasa dışı işlemlerde kullanılabilir. Bu da vatandaşın büyük mağduriyetler yaşamasına neden olur. İyi niyetle verilmiş olunan kimlik fotokopisiyle sonradan ilgisi olmasa da yaşa dışı değişik suçlamalarla karşı karşıya kalınabilinir. Bu nedenle vatandaşlarımız mağdur olmak ve dolandırılmak istemiyorsa tatil için gittikleri yerlerdeki konaklama tesisleri ve ulaşımda kullandıkları seyahat acenteleri başta olmak üzere nüfus cüzdanlarının fotokopisi ve kredi kartı bilgilerini hiçbir şekilde her herhangi bir kurum ya da kişiye verilmemelidir.” şeklinde konuştu. 

Etiketler : Erzurum, tatil, uyarı, Ekonomist,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler