Turistik Doğu Ekspresi'ne de ilgi büyük

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 27.05.2019 12:31:00
Tamamı yataklı vagondan oluşan ve 120 yolcu kapasiteli olan Turistik Doğu Ekspresi, yola çıkıyor.
Turistik Doğu Ekspresi'ne de ilgi büyük

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Tamamı yataklı vagondan oluşan ve 120 yolcu kapasiteli olan Turistik Doğu Ekspresi, 2 gün sonra yola çıkıyor. Biletler satışa sunuldu, trene ilgi büyük…

Ankara’dan kalkıp son durak olarak Kars’ta bitecek olan Turistik Doğu Ekspresi ile masalsı yolculuk için sayılı günler kaldı. 2 gün sonra başlayacak olan turistik doğu ekspresi biletleri satışa sunuldu. Tren, ilk Seferini 29 Mayıs'ta saat 19:55'te Ankara'dan Kars'a yapacak. Tamamı yataklı vagondan oluşan ve 120 yolcu kapasiteli olan tren, Ankara-Kars yolculuğunu 27 saatte tamamlayacak. 

 

SİVAS, ERZURUM VE KARS TURİST ÇEKECEK...

 

Ankara-Kars-Ankara hattında günaşırı işleyecek tren, Ankara'dan Saat 19:55, Kars'tan Saat 23:55 civarında kalkacak. Tren Sivas ve Erzurum’da belirli saatlerde duracak ve nostalji yapmak isteyen tren yolcularının bu illerde de bir dizi ziyaret ve gezi yapması sağlanmış olacak. Doğu Ekspresine olan ilgi sonrası tur şirketlerinin de Doğu ekspresine yönelmesi nedeniyle trenle yolculuk etmek isteyen vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nı (TCDD) ve Ulaştırma Bakanlığını şikayet yağmuruna tutmuştu.

 

 

 

GEZİ TUTKUNLARININ İLGİSİ BÜYÜK

 

Tur şirketlerinin önceden yüklü miktarda tren bileti rezervasyonu yaptırarak müşterilerine trende yolculuk imkanı sunun trenden para kazanmaları, vatandaşların büyük tepkisini çekmişti. Uçak ve otobüs biletine göre daha ucuz olduğu için trenle yolculuk yapmayı terci eden vatandaşlar, günler öncesinden başvuru yapmalarına rağmen tren bileti bulmakta sıkıntı çekiyordu. Yoğun şikayetler sonrası ise Bakanlı ve TCDD Genel Müdürlüğü, Doğu Ekspresi’nin normal seyahatlerine devam etmesini, nostalji yapmak isteyen gezi tutkunları içinse Turistik Doğu Ekspresi adı altında yeni bir sefer konulmasına karar vermişti. Turistik Doğu Ekspresi Biletleri, tek kişi 400 TL çift kişi ise 500 TL’den satışa sunuldu. Gezi tutkunlarının ilgisinin yoğun olduğu öğrenildi.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler