Turizme foto safari desteği

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 22.06.2014 01:00:00

RADARHABER / ERZURUM 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 2014 yılında ekonomi ve turizm sektöründe iki önemli çalışmayı hayata geçirecek. Eylül ayında ‘Anadolu Zirvesi’nde Uluslar arası Ticaret ve İşbirliği Buluşması’nın 3’üncüsünü organize etmeyi planlayan KUDAKA, ünlü fotoğrafçıların katılımıyla yaz ve kış dönemlerinde bölge illerinin fotoğraf çekimi için safari düzenleyecek.
KUDAKA, 2014 yılında desteklenecek projeleri belirledikten sonra bölgede gerçekleştireceği projelerle ilgili de kararını verdi. Buna göre Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinden oluşan KUDAKA bölgesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı için çalışma yapılacak. KUDAKA’dan alınan bilgilere göre bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak amacıyla, 2014 yılı Eylül ayı içerisinde KUDAKA, DAİB, MÜSİAD ve Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliğinde belirlenen hedef ülkelerde faaliyet gösteren işadamlarının katılımıyla “Anadolu’nun Zirvesi’nde Uluslararası Ticaret ve İşbirliği Buluşması-3” (AZUTİB-3) organizasyonu düzenlenecek,
 
TÜRK-İRAN İŞ KONSEYİ TOPLANTISI
Kalkınma Bakanlığı ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) arasında kurumsal işbirliğini tesis eden çerçeve protokol kapsamında TRA1 Düzey 2 Bölgesinin yatırım potansiyellerini tespiti, yatırım tanıtım faaliyetleri ile nitelikli yatırımcıların bölgede yatırım yapmalarının sağlanması için KUDAKA, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile işbirliği yapılması amacıyla protokolünü yenileyecek. DEİK çatısı altında kurulan Türk – İran İş Konseyi’nin 2014 yılı Türkiye toplantısının DEİK ve KUDAKA işbirliğinde Erzurum’da gerçekleştirilmesi için çalışma yapılacak.
 
FOTO SAFARİ YAPILACAK
Bölgenin turizm potansiyellerinin ve kış sporları altyapısının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması için kolları sıvayan KUDAKA, birbirinden ünlü fotoğrafçıların yer alacağı bir foto safari düzenlemeyi planlıyor. Yetkililer, “Bölgemizin tanıtılması, pazarlanması ve bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla, ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında ödül almış ve jürilik yapmış ünlü fotoğrafçıların katılımıyla, yaz ve kış mevsimlerinde iki dönem şeklinde olmak üzere, bölgede yer alan turizm değerlerinin fotoğraf çekimlerinin yapılacağı foto safari düzenlenecek” dediler.
Ayrıca, THY ile işbirliği içinde ulusal ve uluslar arası faaliyet gösteren tur operatörü ve acentelerine yönelik olarak ta bir tanıtım organizasyonu gerçekleştirilecek. KUDAKA,  Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ortaklığı, THY-A.O. sponsorluğunda 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul´da düzenlenecek olan “EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılarak bölgedeki turizm değerlerini tanıtacak.
Etiketler : Erzurum, KUDAKA, turizm, safari,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler