SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Üniversite Toplu İş Sözleşmelerini İmzaladı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 18.08.2017 12:00:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
İmza töreninde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Ticaret Kooperatif Eğitim Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk hazır bulundu. Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nde (Araştırma Hastanesi) çalışan işçilere yönelik olan ve 01.03.2017 ile 28.02.2019 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmenin toplam 273 işçiyi kapsadığını dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “ Yapılan görüşmeler, 2 Ağustos 2017 tarihinde Ankara’da Merkezi Hükümet tarafından imzalanan Kamu Protokolü çerçevesinde karşılıklı uzlaşma sağlanarak başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır.
İmzalanan Toplu İş Sözleşmeleri ile 273 işçimize yönelik bir takım sosyal ve mali iyileştirmeler sağlanmıştır. Diğer yandan yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan Tez Koop-İş Sendikası üyesi işçilerin açık alanda ve kapalı alanda çalışanlarının ücret dengesizliği kısmen de olsa ortadan kaldırılmıştır. Yine aynı sendika üyesi işçilerden bazılarının yevmiye farklılıkları düzenlenerek dengesizlikler giderilmiştir” ifadelerini kullandı.
Kamu çalışanlarının bir bütün olarak ele alınması gerektiğine vurgu yapan Rektör Çomaklı: “Aynı işi yapan çalışanların ister memur olsun, ister işçi ya da sözleşmeli personel aynı ücret rejimine tabi olması gerektiğini düşünüyoruz. Gönül isterdi ki tüm çalışanlarımız daha yüksek refah düzeyine sahip olsun ancak mevcut şartlarda yapılabilecek olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bize bu süreçte yapıcı yönde katkı sağlayan değerli sendikalarımıza özellikle teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmesi ve ilgili görüşmelerin ülkemize, üniversitemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Atatürk Üniversitesinin Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli bir paya sahip olduğuna vurgu yapan sendika başkanları, çalışan işçilerin haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren Rektör Çomaklı’ya teşekkür ederek, imzalanan bu sözleşmenin tüm taraflara hayır getirmesi temennisinde bulundular.
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.