SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Uzundere barajından ekonomiye 1 trilyon katkı
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 08.06.2020 09:19:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum iline yaptığı yatırımlarla Erzurum’un mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Erzurum ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır” dedi.
“Bölge insanına ek gelir sağlanacak”
Dadaşlar diyarı Erzurum’un Uzundere Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Çalışmaları devam eden Uzundere Barajının tamamlanması ile 1.270 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağının altını çizerek, temelden 42 metre yüksekliğinde olan Uzundere barajımız 259 bin m3 su biriktirme hacmine sahiptir. Uzundere Barajının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 1.326.000,00 TL gelir artışı sağlanması hedeflendiğini söyledi. İş kapsamında relökasyon Yolu tüneli, enjeksiyon tünelleri, kret ulaşım yolu tüneli, enerji nakil hattı deplasmanı, Uzundere içmesuyu deplasmanı, enjeksiyon tüneli beton kaplaması, enjeksiyon tüneli ulaşım yolu tamamlandı. Dolusavak imalatı, gövde imalatı, su alma yapısı, derivasyon. vana odası, vana odasına bağlı cebri boru, tersip bendi ve su alma yapısı yapılacaktır” diye konuştu.
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.