Uzundere'nin çiçekçi kadınları sezonu açtı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 03.04.2018 16:00:00
Türkiye pazarına açılan 3 kadın, başarı öyküleri ile adlarını dünyaya duyurmuşlardı.
Uzundere'nin çiçekçi kadınları sezonu açtı

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...  


RADARHABER / ERZURUM

Geçtiğimiz yıl “sakin şehir” unvanı alarak Erzurum´un gururu olan Uzundere ilçesinde çiçekçilik yaparak Türkiye pazarına açılan 3 kadın, başarı öyküleri ile adlarını dünyaya duyurmuşlardı.

Fatma ve Hülya Canbaş kardeşler ile kuzenleri Ayşe Okur, “Çiçekçiliğin Geliştirilmesi” adlı proje kapsamında, 8 yıl önce eğitim aldıktan sonra öğrendiklerini hayata  geçirmek amacıyla harekete geçen 3 girişimci kadın. Seralarında çiçek yetiştirmeye başlayıp yetiştirdikleri çiçekleri tüm bölgeye satmaya başlayan kuzenler, talebin artmasıyla çoğunluğu kadınlardan oluşan bir ekip kurdular. Aynı zamanda Uzundereli kadınlar için de iş fırsatı yarattılar.

 

SEZONU AÇTILAR…ÇİÇEK SATIŞINA DEVAM

 

Kadınlardan Fatma Canbaş, “Şuan mevsim itibariyle çiçek yetiştiriyoruz. Bu yetiştirdiğimiz çiçekleri özellikle Doğu Anadolu Bölgesi´ndeki belediyeler park ve bahçelerinde kullanıyor. Tabi çiçeği seven ve bizleri tanıyanlar da özel araçları ile buraya gelip istediğini satın alıyor. Ben kardeşim ve kuzenim, çiçeklerin tohumundan son anına kadar çalışıyoruz. İşlerimizin yoğun olduğu 3 aylık dönemde ise çoğu kadın olmak üzere 30 işçi çalıştırıyoruz" dedi. Örnek gösterilen 3 kadın, tohumundan, renklendirmesine ve satışına kadar tüm işlemleri büyük bir aşkla yaptıklarını söylüyorlar. Uzundere´nin çiçekçi kadınları olarak anılan bayan girişimciler, bahar ayları ile birlikte çiçek sezonunu açtılar. (GÜNEBAKIŞ)

 

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler