Vali Altıparmak'ın 'girişimci ruh' hassasiyeti!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 21.09.2013 08:52:00

RADARHABER / ERZURUM

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan 9. ve 10. Başvuru Çağrı Döneminde proje alan 14 hak sahibi ile proje sözleşmesi imzalandı. TKDK İl Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da katıldı. İmza töreninde konuşan Vali Altıparmak girişimci ruha sahip insan görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Erzurum’un yatırımcılar için kirlenmemiş bakir bir bölge olduğunu söyledi. TKDK’dan proje alan 14 hak sahibinin bu girişiminin daha sonraki teklif çağrılarında örnek teşkil edeceğini ifade eden Vali Altıparmak; “Devlet bu bölgelere inanılmaz kaynaklar aktarıyor. Bu projeler için 1.5 trilyon ayrılmış. Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda 26 uzman arkadaşımız var. Onlara ulaşıp, şöyle bir projemiz var demeniz yeterli. Onlar sizin projenizi olgunluğa ulaştırırlar”dedi.

VALİDEN TEŞEKÜR

Proje karşılığı olarak verilen paranın yüzde 50 ile 65 arasındaki miktarının hibe olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak; “bu müthiş bir şey, büyük bir destek. Bunu düşünenlere, hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Erzurum bir bölge kenttir. Büyük bir merkez, büyük bir lokasyon. Burada yapılacak olan herşey bölgeye hitap eder” diye konuştu.

AMAÇ İŞLETMELERİ AB STANDARDINA YÜKSELTMEK
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü’nün 9. ve 10. Başvuru Çağrı Döneminde alınan başvuruların sözleşme teslim töreninde bir bilgilendirme yapan İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın ise kurum tarafından kabul edilen 14 projenin 10 tanesinin arıcılık, 2 tanesinin et ve süt üreten işletme, 1 tanesinin pekmez üretimi tesisi, 1 tanesinin ise süt toplama merkezi projesi olduğunu söyledi. 14 projenin toplam yatırım bedelinin 3 milyon 217 bin 757 TL olduğuna vurgu yapan Aydın bu miktarın 1 milyon 579 bin 246 TL’sinin ise hibe olduğunu belirtti.11. Proje Başvuru Çağrı ilanının 26 ağustos 2013 tarihinde açıklandığını ve 31 Ekim 2013 tarihinde son bulacağını söyleyen İl Koordinatörü Aydın; “Bu 11. çağrımız bu güne kadar çıkılan en büyük bütçeli çağrıdır. Vatandaşlarımızdan bu dönemde proje hazırlamalarını istiyoruz. Kurumumuz bu çağrı ilanına çıkarken, Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır” dedi.TKDK İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın’ın bilgilendirmesinin ardından Vali Altıparmak proje sahiplerine söz verdi. Vali Altıparmak proje sahiplerinin projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler aldıktan sonra sözleşme dosyalarını kendilerine teslim etti.

Etiketler : Erzurum, girişimci, proje, kalkınma,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler