SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Vergisini düzenli ödeyene indirim yolda
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 04.02.2017 19:27:00 |
geçmişe dönük yükümlülüklerini tam olarak yerine getirenlere indirim yapılacağını belirtti.

RADARHABER / ERZURUM
Maliye Bakanı Ağbal vergisini zamanında ödeyen ve geçmişe dönük yükümlülüklerini tam olarak yerine getirenlere indirim yapılacağını belirtti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, hükümet olarak vergi borçlarının zamanında tahsil edilmesi konusunda azami derecede gayret gösterdiklerini, mükelleflerin de bu anlamda bir çaba içinde olduklarını belirtti.
Vergisini zamanında ödeyemeyen vatandaşlara imkan sağlamak için de yeniden yapılandırma kanunları çıkardıklarını anımsatan Ağbal, bu kanunların ekonominin ihtiyaçları çerçevesinde doğru
tercihler olduğunu söyledi.
VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYEN DE KOLAYLIK İSTİYOR
Ağbal, "Vergi mükellefi kazanıyor, gelip o kazandığının bir kısmını bizimle paylaşıyor. Ama diğer taraftan ödeme gücü olan, bunu zamanında ödeyen mükellef de diyor ki 'Geçmişe dönük ödeme performansımız iyiyse, bize de bir imkan sağlayın'. Bunu da haklı bir talep olarak görüyoruz. Vergisinde süresinde ödeyemeyen suçlu olmadığı gibi, vergisini süresinde ödeyen vatandaşa da böyle bir kolaylığın sağlanması doğru bir talep." ifadelerini kullandı.
TALEP İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK
Maliye Bakanlığı olarak bu talebi dikkate alarak bir çalışma yaptıklarını anlatan Ağbal, "Bu düzenlemenin kapsamına hangi mükellefler girmeli, hangi şartları ortaya koymalıyız, burada sağlanacak vergi indirimi oranı ne olmalı? Bu bir hesap kitap işi. Maliye olarak bir vergiden vazgeçeceksen, tabii ki bütçenin iki yakasını da düşünmek suretiyle bir çalışma yapmamız lazım." diye konuştu.
Ağbal, düzenleme kapsamında mükellefin, yararlandığı dönem itibarıyla geçmişe dönük borcu olmaması gerektiğinin de altını çizerek, şunları kaydetti: "Yani belli bir süre 3 yıl olur 5 yıl olur, bizim tercihimiz 3 yıl. Geçmiş 3 yıl her beyannamesini süresinde vermiş, her beyannamesini süresinde ödemiş. Bazen 3-5 bin lira küçük rakamları arada bir kaçırırsınız, bunları dikkate almamak lazım. Beyannamelerin düzenli olarak zamanında verilmiş olması, ödemelerin düzenli olarak zamanında yapılmış olması bir ölçüt olacak. Bu indirimden yararlanılacak dönem itibarıyla herhangi bir vergi borcu olmayacak. Burada şuna da dikkat ediyoruz, bu indirimi vereceğimiz mükellefimiz sadece vergisini zamanında ödeyen kişi olmasın aynı zamanda geçmişe yönelik vergisini de eksik ödememiş olsun. Burada bizim belirlediğimiz ölçütlerden biri geçmişte herhangi bir şekilde mesela 3 yıllık süreçte geçmişe dönük herhangi bir şekilde bir vergi incelemesi sonunda bir vergi tarh edilmemiş olması gerekiyor."
ORAN KONUSUNDA SON SÖZ BAKANLAR KURULUNDA
Ağbal, vergisini zamanında ödeyen ve geçmişe dönük vergisel yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğini tespit ettikleri mükelleflere bu imkanı getireceklerini bildirdi. Maliye Bakanı Ağbal, "İndirim oranı konusunda genellikle yüzde 5 şeklinde bir beklenti var, bu oran da olabilir. Bunu farklı senaryolar altında, farklı mükellef grupları itibarıyla çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.