SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Yabancıların Türkiye'ye Konut İlgisi
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm EKONOMİ Haberleri | 11.02.2016 11:10:00 |
Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı.

RADARHABER / ERZURUM
2015 yılında yabancılara 22 991 konut satıldı. Yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Iraklılar aldı. Suudi Arabistan vatandaşları 2 bin 704 konut ile ikinci sırada yer aldı. Bunu sırasıyla Kuveyt (2 bin 130), Rusya Federasyonu (2 bin 36) ve İngiltere (Bin 54) vatandaşları izledi. Iraklılar, yaklaşık yüzde 70’i İstanbul, Yalova, Antalya ve Sakarya olmak üzere 44 ilde konut satın aldı.
Suudi Arabistanlılar İstanbul’u Kuveytliler Bursa’yı tercih etti
Suudi Arabistan vatandaşları, yaklaşık yarısı İstanbul’da olmak üzere Trabzon, Yalova ve Bursa’dan konut sahibi oldu. Kuveytliler ise yaklaşık % 40’ı Bursa olmak üzere İstanbul, Aydın, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere 15 ilde konut satın aldı.
RUSYA FEDERASYONU VATANDAŞLARININ TERCİHİ ANTALYA OLDU
Rusya Federasyonu vatandaşları, %75,2’si Antalya’da olmak üzere İstanbul, Mersin ve Muğla dahil 19 ilimizde konut sahibi oldu. İngiliz vatandaşları, %85,8'i Muğla, Aydın ve Antalya’da olmak üzere 16 ilden konut satın aldı.
YABANCILAR EN ÇOK İSTANBUL’DAN KONUT ALDI
Yabancılara yapılan satışların %93,5’i 10 ilde gerçekleşti. Yabancıların en çok konut aldığı il 7 493 konut ile İstanbul oldu. İstanbul’da en çok konutu Suudi Arabistan, Irak, Kuveyt ve Afganistan vatandaşları aldı.
İstanbul’u 6 bin 72 konut satışı ile Antalya izledi. Antalya’da en fazla konutu Rusya Federasyonu, Irak, Ukrayna ve Almanya vatandaşları satın aldı. Bursa Bin 501 konut satışı ile üçüncü sırada yer aldı. Bursa’da konutların yaklaşık yarısı Kuveyt vatandaşları tarafından satın alınırken, bunu Suudi Arabistan, Irak ve Rusya Federasyonu vatandaşları izledi. 1 425 konut satışı ile yabancılara konut satışında dördüncü sırada olan Yalova ise Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Beşinci sırada yer alan Aydın’da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşları konut satın aldı.
.jpg)
Etiketler :
Erzurum,
en çok konutu hangi ülke vatandaşı alıyor,
Suudi Arabistan,
ilk sırayı Iraklılar aldı,
En Son Haberler
-
Başkan Düzgün TPF Akademisi’nin hedeflerini anlattı TPF Başkanı Düzgün, Perakende Zirvesi’nin vizyonunu anlattı.
-
Erzurum'un yüz akı firmaları belli oldu Erzurum Defterdarlığı 2024 yılı kurumlar vergisi rekortmenlerini yayınladı.
-
Perakende zirvesi sona erdi! Sektör ortak akılda buluştu İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon tam not aldı.
-
Perakendeciler zirvesinden müjde: Akademi geliyor TPF “Perakendeciler Zirvesi 2025” Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
-
Elmalı’dan Erzurum Ağır Bakım Fabrikası serzenişi ’Erzurum Ağır Bakım eski parlak günlerine dönebilse, işsizlik konusunu başka boyutta konuşur olurduk’
-
Aca Termal Otel gün sayıyor Şehrin sağlık turizmi potansiyelini canlandıracak, Erzurum’un cazibe merkezi haline gelmesine büyük katkı sunacak…
-
Ömer Düzgün güven tazeledi PERDER'in 8’nci olağan genel kurulunda başkanlığa bir kez daha Ömer Düzgün seçildi.
-
ER-KAL Grup’tan Erzurum'a dev yatırım 4 milyon dolara Doğu'nun en büyük metal ürünleri ve çelik kapı fabrikası...
-
Yeni başkan Aykut Özbek oldu Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanını seçti.
-
Yakutiye Belediyesi’nde sözleşme sevinci Yakutiye Belediyesi ile Hizmet İş Sendikesı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.