Yatırımcı buluyoruz yer bulamıyoruz!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 02.10.2013 19:10:00

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, sanayi bölgesinde arsa sıkıntısı yaşadığı için yatırımcıların Erzurum’a yatırım yapamadıklarını söyledi. 
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, organize sanayi bölgesinde bulunan yönetim binasında basın toplantısı düzenledi. Ergüney, OSB’de arsa sıkıntısının yaşandığını ve bu arsa sıkıntısından dolayı yatırımcıların bölgede yatırım yapamadığını ifade etti.
 
"ARSA TAHSİSİ YAPILMASI GEREKİYOR"
Ergüney, ”Biz OSB’de göreve geldikten sonra organize sanayi nedir bölgelerine ne gibi çalışmalar yapar bunların hepsini araştırdık. Sonra gördük ki özellikle gelişmiş bölgede ve ülkelerdeki organize sanayi ülkeleri o yörelerin özellikle planlı kalkınmalarına özen gösterirler. Yaşanabilir kentlerin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taşları kısacası organize sanayi bölgeleri, ekonomisi ve sanayisi gelişen bölgelerin güler yüzü olmuştur. Erzurum’da mevcut teşvik yasasından faydalanabilmek için arsa tahsisi yapılması gerekiyor. 1. OSB olarak bize yapılan müracaatlara geri çevirmek zorunda kalıyoruz.” diye konuştu.
 
"TEŞVİK YASASINDAN FAYDALANAMIYORUZ"
Teşvik yasasından şu anda Erzurum’un faydalanamadığını dile getiren Ergüney, Bizlerde bunun acısını çekerek ne yapmamız gerektiği hususunda ciddi bir çalışmaya girdik. Özellikle bitişikteki yerler istimlak edebilir miyiz çalışmalarına başladık. Organize sanayi bölgesine yeni yatırımcıları çekmek için, üretim kapasitesinin artırılması için arazi genişleme çalışması başlattık. Tren yolunun altındaki arazisini 235 dönüm araziyi satın alma yoluyla OSB'yi genişletmek istedik. Ancak özel mülkiyet olduğu için arsa fiyatları çok pahalı geldi. Yatırımcılara da cazip gelmeyeceği için bundan vazgeçtik. OSB bölgesindeki kamu arazilerini araştırıyoruz. Hedefimiz OSB arazisini büyütüp, yeni yatırımcıları bölgemize çekebilmek. Maalesef arsa bulamadığımız için çok sayıda ciddi yatırımcıyı kaybettik." diye konuştu.
 
CAM BİNA MAHKEMELİK
 
Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan cam binanın durumunun yargıya taşındığını belirten Ergüney, “Artık bu konuda kararı yargı verecek. Biz binanın uygunsuz kullanımına izin vermedik. Bu konuda gerekli yasal süreci takip ediyoruz” dedi.Öte yandan Organize Sanayi Bölgeleri Üst kurulu toplantısının Ocak ayında Erzurum’da yapılması için söz aldıklarını dile getiren Ergüney, söz konusu toplantıya ülkenin önemli sanayici ve işadamlarının katılacağını bununda Erzurum adına önemli bir fırsat olacağını kaydetti.
Etiketler : Erzurum, OSB, yatırımcı, arsa,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler