Yetim ve öksüzlere her ay 100 TL yardım

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 08.05.2015 19:15:00
Yetim ve Öksüz Çocuklar ile Muhtaç Asker Ailesi Çocuklarına Yardım Programı belli oldu.
Yetim ve öksüzlere her ay 100 TL yardım

RADARHABER / ERZURUM
Yetim ve Öksüz Çocuklar ile Muhtaç Asker Ailesi Çocuklarına (ÖYAÇ) Yardım Programı belli oldu.Aile Bakanlığı’nca yürütülen programa göre, 18 yaşından küçük ve muhtaç durumdaki yetim, öksüz çocuklar ile asker çocuklarına 1 Haziran’dan itibaren her ay 100 TL yardım yapılacak.Yardım almak için başvurular 7 Mayıs’ta başladı.
 
Programın ayrıntıları şöyle:
“Programın Kapsamı: Annesi veya babası vefat etmiş ya da babası askerde olan 18 yaşından küçük çocuklardan; 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında muhtaç durumda olanlara (18 yaşından küçük muhtaç durumdaki yetim/öksüz çocuklar ile asker çocuklarına) nakdi yardım yapmak.
 
Programın Amacı: Yapılacak bu düzenli yardım programı ile 18 yaşından küçük muhtaç durumdaki yetim/öksüz çocuklar ile asker çocuklarının sağlıklı büyümeleri ile eğitim ve öğretim hayatlarını sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına destek olunması ve bunlar üzerinde yoksulluğun neden olduğu duygusal gelişimlerdeki eksikliğin önüne geçilmesi amaçlanmakta.
 
Programın Hedef Kitlesi: 18 yaşından küçük muhtaç durumdaki yetim/öksüz çocuklar ile asker çocukları.
 
Program Kapsamında Yapılacak Yardım Miktarı: Bu yardım programı kapsamında, 18 yaşından küçük muhtaç durumdaki yetim/öksüz çocuklar ile asker çocuklarından her birine aylık 100 TL düzenli nakdi yardım yapılacak.
 
Yardım Başvurularının Alınması: Yardım programına başvurular, resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak. Yardım programı kapsamında ilk başvuru 7 Mayıs 2015 tarihinde başladı.
 
Yardımların Ödenmeye Başlanacağı Tarih: Yardım programı kapsamında yapılacak ilk ödemeler 1 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.”
Etiketler : Erzurum, öksüz, yetim, çocuk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler