Yonca ekimleri tamamlandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 02.05.2013 11:24:00
'Farkındalık Oluşturma ve Tanıtım Projesi'kapsamında,Aziziye, Narman, Oltu, Palandöken ve Yakutiye'de yonca demonstrasyon tarlaları oluşturuldu.
Yonca ekimleri tamamlandı

 RADARHABER / ERZURUM

Tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacıyla Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Farkındalık Oluşturma ve Tanıtım Projesi” kapsamında; Aziziye, Narman, Oltu, Palandöken ve Yakutiye İlçelerinde yonca demonstrasyon tarlaları oluşturuldu. Çiftçilerin gördükleri ve yaptıkları işleri daha kolay benimseyerek uyguladığı düşüncesinden hareketle oluşturulan demonstrasyon tarlalarında; savaş yoncası kullanılarak hayvan belsemde önemli girdi olan yem bitkileri üretimini geliştirmek ve Araştırma Enstitülerinin geliştirdiği yenilik ve çeşitlerin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

SAVAŞ YONCASI TANITILDI

Söz konusu hedefler doğrultusunda hazırlanan proje içeriğinde; çiftçi eğitim seminerleri, çiftçi broşürleri ve kitapçıklar, teknik personel eğitimi, yonca demonstrasyon tarlaları, tarla günleri ve başarılı çiftçilere plaket verilmesi gibi etkinlikler planlanmıştır. Projenin uygulama aşamasında devam eden etkinler kapsamında; üreticilerin ve demonstrasyon tarlalarının tespiti, çiftçi eğitim seminerleri, teknik personel eğitimi gibi bir dizi etkinlik planlanan program dahilinde tamamlandı. Eğitimlerde İl Müdürlüğü proje koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Özdemir ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından bölgeye uygun savaş yoncası çeşidinin tanıtımı, yoncada toprak hazırlığı, ekim, sulama, gübreleme, hasat gibi konularında bilgiler verildi. Projenin arazi aşamasında ise; proje ekibinin gözetiminde Palandöken ilçesinde başlayan yonca ekimleri Oltu, Narman, Yakutiye ve Aziziye ilçelerindeki ekimlerle birlikte tamamlandı. Ekimler kuru ve sulu şartlarda arpa ve yulaf karışımlarıyla birlikte mibzerle yapıldı. Bundan sonraki süreçte ise proje dahilindeki üreticilerimizle birlikte demonstrasyon tarlalarının gelişim seyri takip edilerek İl ve İlçe Müdürlüğü uzman teknik elemanlar eşliğinde yabancı ot mücadelesi, sulama ve biçim gibi tarımsal işlemler yapılacak. (İHA)

Etiketler : yonca, farkındalık, ekim,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler