Yücelik'in teşvik sevinci!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 16.07.2013 01:50:00

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, istihdam teşvikiyle ilgili kararın çıkarılmasının iş dünyasını sevindirdiğini, sıkıntıda olan işverenin bir nebze olsun nefes alacağını söyledi. 

YASANIN UZATILMASI İÇİN GÖRÜŞMELER YAPTI
İşverenin çalıştırdığı işçi için ödediği işveren payının devlet tarafından karşılandığı 5084 sayılı yasanın geçen yıl sona erdiğini ifade eden Yücelik, yasanın uzatılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlarla da konuyu görüştüklerini ve takipçisi olduklarını ifade etti. Her platformda konuyu gündemde tutarak, bu yasanın devam etmesinin doğudaki işletmelerin ayakta kalabilmeleri için gerekli olduğunu vurguladıklarını anlatan Yücelik, “Umuyoruz bu yasayla birlikte, teşvik kaldırıldığı için işten çıkarılan binlerce insan işlerine geri döner.”dedi.

''TİCARET ERBABINI MUTLU ETMİŞTİR''

Erzurum’da 5084 sayılı yasa kapsamından bin 600 işletmede yaklaşık 23 bin işçinin faydalandığını hatırlatan ETSO Başkanı Yücelik, “5084 sayılı yasa kapsamında ülke genelinde 31 bin işveren 766 bin çalışanı için SGK pirim indiriminden faydalanıyordu. Teşvikin geçen yıl sonu itibariyle kaldırılması işveren için büyük bir yük oluşturmuştu. Zor ekonomik şartlarda mücadele eden bölge işletmelerinin ayakta kalabilmesi için bu teşvikler hayati önem taşıyordu. Yasanın yeniden çıkması bölgemizdeki bütün işletme sahiplerini ve eleman istihdam eden bütün ticaret erbabını mutlu etmiştir. Ocak 2103 itibariyle uygulanacak kararın, bulunduğumuz coğrafya ve yaşadığımız iklimsel şartlar sebebiyle ekonomisi hassas dengelere bağlı olan Erzurum ve bölgede çarkların dönmesi için yeni bir ivme oluşturacaktır. “diye konuştu. 

Etiketler : Erzurum, teşvik, ETSO, Başbakan,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler