Yüzüklerin gerçek efendisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 06.06.2013 11:58:00
Siyasilerin ve ünlülerin yüzüklerini Erzurumlu Nurullah usta yapıyor…
Yüzüklerin gerçek efendisi!

Sinan AYDIN'ın Sabah'ta çıkan haberi...

Siyasilerden sanatçılara, bürokratlardan sosyeteye varıncaya kadar birçok ünlü simanın yüzüklerini yapan Erzurumlu yüzük ustası Nurullah Daştan, 53 yıldır yüzük yaparak ‘Yüzüklerin gerçek efendisi o’ dedirtiyor.

 

RADARHABER / ERZURUM  

Erzurumlu yüzük ustası Nurullah Daştan, 53 yıldır yüzük yaparak bu alanda hem bir rekoru elinde bulunduruyor, hem de ‘yüzüklerin gerçek efendisi’ dedirtiyor. Kenan Evren ve Tansu Çiller’e Erzurum’un altın anahtarlarını yapan Hafız Usta lakaplı Nurullah Daştan, Türkiye’nin en meşhur yüzük ustası olarak biliniyor. 1960 yılından beri ata yadigarı mesleğini icra eden ve bir dönem kuyumculuk yapan 65 yaşındaki Nurullah Daştan, mini atölyesinde son nefesine kadar yüzük yapacağını söylüyor.

ÜNLÜLERİN PARMAĞINDAKİ YÜZÜKLERİN BİR ÇOĞU ONU ELİNDEN GEÇTİ

İstanbul sosyetesi, sinema ve tiyatro dünyası başta olmak üzere her sektörde tanınan ünlü kişilerin parmaklarında yılların emeğini sergiliyor Nurullah usta. Altın ve gümüşlere özel taşları kullanarak kendine özgü tasarımını yüzüklere yansıtan Nurullah Daştan, en son MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye milenyum tasarımını yaptı. Gümüş üzerine safir taşı kullanarak Selçuklu ve Osmanlı motiflerini harmanlayan Nurullah Daştan’nın yaptığı yüzüğü taşıyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile yaptığı görüşmede Erzurumlu yüzük ustasının yaptığı yüzükle objektiflere poz vermişti.

“HER BİR YÜZÜKTE YILLARIN EMEĞİ VAR”

Yüzük ustası Nurullah Daştan, ata yadigarı mesleğine çocukluktan başladığını söyledi. Daştan, “Yüzük yapmaya çocukluk yıllarımda başladım. Kenan Evren, Semih Sancar, Tansu Çiller, Nurettin Ersin gibi isimlere altın anahtar ve yüzükler yaptım. Onun haricinde sinema sanatçıları ile ses sanatçılarına da yüzükler yaptım. En son Sayın Bahçeli’ye MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya aracılığıyla bir yüzük yaptım. Gümüş üzerine safir taştan farklı bir tasarım oluşturdum. Erzurum’a ait yöresel algıyı Selçuklu ve Osmanlı mimarisini kullanarak tasarladığım yüzüğüm oldukça beğeni kazandı” dedi. Yaptığı yüzüğü ekran karşısında görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Daştan, “Yüzüklerimi ekran ve fotoğraflardan görmek beni son derece mutlu ediyor. Hatta bazen heyecanlanıyorum. Yaptığım eseri izlemek bana büyük zevk veriyor” diye konuştu.

 

Etiketler : Erzurum, yüzük, efendi, Bahçeli,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler