Zafer Ergüney: Dövizi bozdur yerliyi tercih et

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 06.12.2016 16:57:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Erzurum 1. OSB Başkanı Zafer Ergüney, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine tüm yurt genelinde başlatılan döviz bozdurma ve Türk Lirası’na destek kampanyasına yönelik açıklama yaptı. Sanayiciler olarak Cumhurbaşkanının koşulsuz yanında olduklarını ifade eden Başkan Ergüney, alınması gereken tedbirleri sıralarken yerli üretimin de desteklenmesini istedi. 
Tüketicilerin yerli üretime yönelmeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Ergüney, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine başlatılan dolar bozdurma kampanyası ülkemizde çığ gibi yayılmaktadır. Memleketimizin ateş çemberinden geçtiği bugünlerde 15 Temmuz’da demokrasimize, milli birlik ve bütünlüğümüze kasteden işbirlikçi hainler ve dış mihraklı uzantıları, bugün ekonomimizi çökertmek için amacı aynı yöntemi farklı oyunu oynamaktadırlar.
Tüm dünyada baş gösteren kur dalgalanmalarının etkisini, bazı odakların tahrik etmesiyle sanayiciler olarak fazlasıyla hissetmekteyiz. Bizi ekonomik buhrana sürüklemeye çalışan bu çevrelerin, dövizi bir taarruz silahı olarak kullandığı görülmektedir. Bunun önüne geçmenin, uzun vadede, başlıca Türk sanayisinin büyümesine ve üretiminin artırılmasına bağlı olduğu bilinen bir durumdur. Verilen teşvik ve yardım paketlerinin, yapılan çalışmaların nihai amacı da budur.
Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu durum, bizleri daha acil çözüm yolları aramaya yönlendirmiştir. Bunun için milletimizin gösterdiği ‘döviz bozdurma’ seferberliği takdire şayandır. Elimizdeki döviz gücünü artırmaya yönelik bu seferberliğe desteğimizi alenen ifade etmekle birlikte, bunun yanında kısa vadede yapılabileceklerin bununla sınırlı olmadığını belirtmek istiyoruz.
 
Uzun dönemde üretimimizin artırılmasının getireceği müspet etkiye, kısa dönemde tüketimimizi yöneterek ulaşabiliriz. Bu bağlamda, tüketilen malların yerli üretim ve yerli sanayi malı olmasına gösterilecek ihtimam; kısa vadede de yerli üretim ve sanayiciyi destekleyerek bu dalgalanmanın etkisini sınırlayacak, döviz girişi kadar öneme haiz döviz çıkışını engelleyerek elimizdeki kozu güçlendirecektir. Ayrıca, dış ticaret açığını azaltarak, spekülasyonların önüne geçecektir. Bu kapsamda, ülkesi için varını yoğunu ortaya koyabilecek hassasiyete sahip milletimizi, menşeine de dikkat ederek, ‘868 ve 869’ ön koduyla başlayan yerli ürünlerin tüketilmesine davet ediyoruz.
Bugüne kadar birçok büyük sorunun altından rahatlıkla kalkan ülkemizin, bu dönemi de atlatacağına olan inancımızın tam olduğunu ve bu konuda her halukarda devletimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Yıllardır sanayici ve iş adamlarımızın belini büken faiz yüksekliği konusunda Cumhurbaşkanı’mızın hassasiyetine, dün olduğu gibi bugün de katılıyor ve bu mücadelede yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz.”
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler