Zenginler kaçak su kullanıyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EKONOMİ Haberleri 05.07.2013 16:47:00

Salih TEKİN'in -ATLATMA- haberi...

RADARHABER / ERZURUM

ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Koordinasyon Kurulu’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertek, zengin ve varlıklı kişilerin kaçak su kullandıklarını ileri sürdü. Lüks binalarda yaptıkları denetimlerde zengin kişilerin kaçak su kullanmalarına üzülüp utandığını belirten Genel Müdür Ertek, uyarılarına rağmen abone olmaya da gelmediklerini kaydetti.

"ABONE OLMAYA DA GELMİYORLAR"

Kurum olarak abonelerden büyük sıkıntı çektiklerini belirten ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, çok lüks binaların yapıldığı şehir merkezinde kaçak su kullanıldığını ileri sürdü. Çok zengin, variyetli insanların abone olmadan kaçak su kullandıklarını ifade eden Ertek, “Erzurum adına üzülüyor ve utanıyorum. Uyarmamıza rağmen abone olmaya gelmiyorlar. Sularını kesiyoruz. Bakıyoruz 5-10 yıl birikmiş borçları var. Ödemelerinde de taksitlendirme yaparak yardımcı oluyoruz” dedi.

"İFLAS BAYRAĞINI ÇEKER"

Büyükşehir Yasası gereği 2014 Mart ayından itibaren ilçelerin su ve kanalizasyon işlerini devralacaklarını hatırlatan ESKİ Genel Müdürü Ertek, bu konuda da zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini bildirdi. İlçe belediyelerinin 102 milyon liralık borçlarını devralacaklarını belirten Ertek, “İlçelerden gelirimiz 902 bin, giderimiz ise 3 milyon 350 bin lira. Her ay 2 milyon 452 bin lira açık var. Bu sıkıntılar çözülmezse ESKİ iflas bayrağını çeker” diye konuştu.

"102 MİLYON LİRA BORÇ DEVRALIYORUZ"

Büyükşehir Yasası’nın uygulanmaya başlayacağı 2014 Mart ayıyla birlikte ilçe belediyelerinden 102 milyon lira tutarında bir borcu da devralacaklarını söyleyen Ertek, şunları söyledi:“Arkadaşlarımızla birlikte ilçelerin su ve kanalizasyon durumlarını, abone durumlarını gözden geçirdik. Belediyelerimizin su şebeke bazında 43 milyon, kanalizasyonlar bazında ise 58 milyon lira borcu var. Yani ESKİ olarak 102 milyon liralık bir borç devralıyoruz. Bizim de 2014 Mart’tan sonra yapacağımız yatırımlar, personel giderlerimiz, işletme giderlerini hesapladık. Ayrıca 102 milyon liralık borcu da 10 yıla yayarak bir borç durumu çıkardık. ESKİ olarak 3 milyon 354 bin lira aylık giderimiz söz konusu. İller Bankası geliri ve ilçelerin su ve atık sudan kazandıkları ise toplam 902 bin lira. Her ay 2 milyon 452 bin liralık her açığımız var.”ESKİ Genel Müdürlüğü olarak idare, depo gibi binaları olmadığını her noktada sıkıntı içinde olduklarını ifade eden Ertek, “Bu sıkıntılar çözülmezse her halde iflas bayrağını çekeriz diye düşünüyorum. Bizde şimdiden istifa bayrağını çekmemek için tedbir almaya çalışıyoruz. Yasayla birlikte bütün ilçe ve köylerin yükü bizim üzerimize geliyor. Bu külfetin karşısında bazı şeyler de olur diye ümit ediyoruz” dedi.(PUSULA) 

Etiketler : Erzurum, su, kaçak, Remzi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler