11 Bin 851 öğrenciye uyum programı düzenledi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 02.11.2017 12:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Yükseköğretim hayatına yeni başlayan öğrencilere yönelik düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Programı tamamlandı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda bir hafta boyunca devam eden uyum programının merkez kampüsünde eğitim gören öğrencilere yönelik olan kısmı sona erdi. Geleceğimiz ve özgürlüğümüzün iç ve dış tehditlerle kuşatıldığı bu dönemde geleceğimizin teminatı gençlere seslenmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesini seçen tüm öğrencileri bu seçimlerinden dolayı kutladı. Üniversitenin sosyal yaşam kültürü içinde, ihtiyaç duyulan her şeye kolaylıkla ulaşabilen bir kampüs üniversitesi olduğunu vurgulayan Çomaklı, Üniversitelerin uzun soluklu kurumlar olduğunu ve burada okuyan öğrencilerin yıllar içerisinde birer kültür elçisi olacaklarını hatırlattı. 
 
“Bir Ülkenin Geleceğini Eğitilmiş İnsan Gücü Belirlemektedir” 
 
Atatürk Üniversitesi olarak çeşitli maskeler altında gerçekleştirilmek istenen her türlü yasadışı girişimin dâima karşısında da olduklarının altını çizen Rektör Çomaklı, “ Devletimizin ve milletimizin, demokrasinin, toplum ve dünya barışının yanındayız. Bir ülkenin geleceğini eğitilmiş insan gücü belirlemektedir. Bu sebeple ruh ve beden bakımından sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesini en önemli görevlerimizden biri olarak kabul etmekteyiz. Milli şuuru pekiştirmek, bağlarımızı güçlendirmek için siz sevgili öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, velilerimize ve biz yöneticilere büyük sorumluluklar düşmektedir” şeklinde konuştu.
 
“Dünyayı Yöneten Egemen Güçler, Toplumları Dönüştürmek İçin Önce Genç Nesillerden Başlarlar”
 
Milli kültürümüzün özünün, milletçe kutsal saydığımız ve bizi ayakta tutan millî ve manevî değerler olduğun belirten Çomaklı konuşmasına şöyle devam etti: “ Yüce dinimizle millî kültürümüz, âdeta bütünleşmiş ve dinimizin güzel prensipleriyle yoğrulmuştur. Tarih, millî ve manevî değerlerine sahip çıkamayan ve başka milletleri körü körüne taklit ederek millî ve manevî değerlerini kaybeden toplumların dünya coğrafyasından silindiğini bize öğretir. Dünyayı yöneten egemen güçler, toplumları dönüştürmek için önce genç nesillerden başlarlar. Bir toplumun geleceğini yok etmenin en kısa ve tesirli yolu, gençliği yozlaştırmak, millî ve manevî değerlerinden uzaklaştırmakla olur. 15 Temmuz’u zaferle kazandığımızı gören egemen güçler boş durmayacaktır. Bizi birlikteliğimizden ve imanımızdan uzaklaştırmak ellerinden gelen her türlü planı yapacaklardır. Bütün bunlara karşı gözünüzü açın. Unutmayın ki mazlum coğrafyaların bize ihtiyacı var. Türkiye’ye ihtiyacı var. Yani bu Ümmetin bu Millete ihtiyacı var.”
 
Rektör Çomaklı: “En Büyük Teminatımız Sizlersiniz”
 
Düşüncelerin ve vicdanların boşluk kabul etmeyeceğine değinen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Siz bunları milli, manevi değerlerinizle dolduramazsanız başka güçler kendilerine göre başka şekilde doldurur. Gençliği millî ruhla aydınlatmalı, donatmalıyız ki, nereden gelip nereye gideceğini bilsin.
Önümüzdeki 100 yılın istiklâl ve istikbâl mücadelesini veriyoruz. En büyük teminatımız sizlersiniz. Sizler omzunuzda, heybenizde aşk taşıyorsunuz, rahmet taşıyorsunuz, sorumluluk taşıyorsunuz. Çünkü sizler Fatih’in torunlarısınız. Yunus’un, Mevlana’nın devamısınız. Tüm dünya masumları ve mazlumlarının gözyaşlarını sileceksiniz” dedi.
 
“Bu Milletin İzzet Ve Şerefini Yüceltme Noktasında Birer Nefer Olun”
 
Atatürk Üniversitesinin, yerleşkesi, kütüphanesi, laboratuvarları, sosyal tesisleri, bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleriyle, nitelikli akademik kadrosuyla ve en önemlisi bir aile sıcaklığıyla yaşamlarını kaliteli kılacak fırsatlar ortamı olduğunu da ifade eden Çomaklı, “Bu fırsatlardan yararlanmak, size sunulan imkânları değerlendirerek gelecek için kazanıma dönüştürmek en önemli göreviniz olmalıdır. Bu topraklara dair, bu ülkenin değerlerine dair iddialarınızı unutmayın. Vatana dair vazifenizi unutmayın, çok çalışın. Bu milletin izzet ve şerefini yüceltme noktasında birer nefer olun. Sıcak, samimi, huzur bulacağınız bir ailenin mensupları olduğunuzu bir kez daha hatırlatarak hepinizi doğru seçiminizden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi Merkez Kampüs öğrencilerine yönelik olan kısmı tamamlanan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Uyum Programı, iki hafta boyunca ilçelerdeki meslek yüksekokullarında devam edecek.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler