3 Sömestr Uygulaması Geliyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 28.01.2015 12:15:00
Uzaktan eğitim sistemi.Üniversite 3 sömestr uygulması başlıyor.
3 Sömestr Uygulaması Geliyor!

RADARHABER / ERZURUM 
Uzaktan eğitim sistemi... Üniversite 3 sömestr uygulması başlıyor... Ortaokulda yeteneklere göre rehberlik hizmeti geliyor...
Hükümetin 10. Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları'na ilişkin tanıtım toplantısı bugün Ankara Palas'ta yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekonomi kurmaylarının katıldığı basın toplantısında eğitim sisteminde radikal değişikler yapılacağının sinyalleri geldi. 

Başbakan Davutoğlu'nun Eğitimde Reform Paketi'nin detayları şöyle:

"Uzaktan eğitim sistemi kuracağız ve buna işlerlik kazandıracağız. Uygulamalı eğitimleri yaygınlaştırarak okul ve iş dünyası arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz. Meslek liselerini yeni bir reformla iş gücüne katkı sağlama konusunda geliştireceğiz. Fabrikaların sektörlerine yönelik özel mesleki ve teknik eğitim okulu açabilmeleri için düzenleme yapacağız.

ÜNİVERSİTELERDE 3 SÖMESTR DÖNEMİ BAŞLIYOR 
Sekiz ay takriben eğitim görüp dört ay eğitimin dışında, tatili ortadan kaldırmayı düşünmüyoruz ama uygulamayı da hayata hazırlık, tatil için de sosyal zenginlik olarak değerlendirilecek bir program düşünüyoruz. Üniversitelerde 3 sömestr uygulamasını yayıngınlaştıracağız. Ortaokul ve liselerde bireysel yetenekleri öne çıkartacak rehberlik sistemini geliştireceğiz. Eğitim müfredatını sanat ve sportif faaliyetleri öne çıkartacak şekilde geliştireceğiz. Sanat ve sportif faaliyetin eğitimin bir parçası olarak kabul edilmesi gerekiyor. Eğitim müfredatını her gence en az bir sanat veya spor dalında performans becerisi kazandıracak şekilde güncelleyeceğiz.

TERSİNE BEYİN GÖÇÜ
Yurtdışında iyi eğitim görmüş insanlarımız Türkiye'de daha iyi şartlarda çalışmak istiyor. Amacımız beyin göçünü engellemek ve Türkiye'yi cazip kılmak. 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler