
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
6. Üniversite-STK buluşması gerçekleşti
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm EĞİTİM Haberleri | 13.11.2018 17:31:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle 6. kez bir araya geldi. Konukevi 2’de düzenlenen toplantıda, STK temsilcileriyle buluşan Rektör Çomaklı’ya, Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli eşlik etti. Yaklaşık 200 STK, dernek ve vakıf temsilcisine hitap eden Rektör Çomaklı, göreve geldikleri günden bu güne, üniversite-toplum kaynaşmasında önemli bir yol kat ettiklerini belirterek, üniversite-STK buluşmasının artık sağlam bir zemine oturduğunu ve Erzurum için farklı görüşler ortaya çıktığını söyledi. Üniversite-STK toplantılarının 6.’sını gerçekleştirerek önemli bir seviyeye gelindiğini ifade eden Rektör Çomaklı, toplantıların gün geçtikçe daha faydalı bir hale gelmesinde İhtisas Komisyonlarının özverili çalışmalarının etkili olduğunu belirterek, toplantıların gerçekleşmesinde emeği geçen Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli’ye de teşekkür etti. Oluşturulan komisyonların faydasını, alınan sonuçlarla daha somut bir şekilde görüldüğünü söyleyen Çomaklı, ortak amacın topluma fayda sağlama ve Erzurum’un gelişmesi olduğunu belirtti.
Üniversitelerin Asli Görevi Eğitim-Öğretim Yapmak ve Topluma Fayda Sağlamaktır
Rektör Çomaklı: “Toplantıların düzenlenmesinde karşılaşılan zorluklar asla bizleri yıldıramaz. Ne olursa olsun üniversite- toplum kaynaşmasını gerçekleştireceğiz. Yeni Nesil Üniversite gerekliliklerinden biri de toplumsal birlikteliği sağlamak. Bizim amacımız burada şehirle üniversiteyi buluşturmak. Üniversitelerin birinci görevi eğitim-öğretim yapmak, ardından ise topluma fayda sağlamak. Biz de bunu en iyi şekilde yapmanın çabası içerisindeyiz. Üniversitemizde bu manada ciddi bir dönüşüm yaşıyor. Yine yakın bir tarihte Arama Konferansı düzenleyerek Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesini sürdürmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin ciddi alt yapı imkânları var ve biz bu imkânları daha ileriye götürüyoruz. 61 yıllık bir üniversite olarak Türkiye’nin sorunu olan patent-marka sorununa el atarak yeni çalışmalar başlattık. Üniversite-toplum, üniversite-sanayi iş birlikleriyle bu alanda yol alacağımıza inanıyorum. Bizim için en değerli akademisyen, bilgisini legal bir şekilde ekonomiye dönüştüren ve topluma kazandıran akademisyendir. Amacımız, büyük bir bilgi birikimine sahip ve teknolojik alt yapının olduğu dev yapıyı şehirle buluşturmak” ifadelerini kullandı.
Güvenli: “Topluma Fayda Sağlamaya Çalışıyoruz”
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli ise komisyon çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, toplantıların bir şehrin ve bölgenin kalkınmasını hedefleyen bir çalışma olduğunu söyledi. Güvenli: “Şehrimizin belli bir istikametinin olması lazım. İstikameti belli olmayan bir gemiye maalesef hiçbir rüzgâr yön veremiyor. Bu amaçla doğunun en büyük ve en önemli kuruluşu olan Atatürk Üniversitemizin iş birliği ve destekleriyle topluma fayda sağlamaya çalışıyoruz. Şehrin önce ne istediğini bilmesi lazım. Bu ve sonrasında gerçekleştirilecek toplantılarla komisyonlarımızın yapacakları çalışmalar neticesinde şehrimize özel tespitlerin yapılacağı düşüncesindeyim.” dedi. Açılış konuşmalarının ardından İhtisas Komisyonlarının temsilcileri, STK üyelerine hitaben birer konuşma yaparak faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. 6. Üniversite STK Buluşması, konuklardan gelen soru, istek ve görüşlerle devam etti. Toplantıda konuklar, Atatürk Üniversitesinin toplumla buluşma, kaynaşma sürecini başarıyla sürdürdüğünü ifade ettiler. Rektör Çomaklı’ya görüş, öneri ve isteklerin sunulduğu toplantıda ortak bir fikir ve sonuca ulaşıldı.
En Son Haberler
-
Atatürk Üniversitesinden TÜBİTAK’a 1141 proje başvurusu
Bu yıl toplam 1141 proje başvurusu ile önemli bir başarıya imza atıldı.
-
Atatürk Üniversitesinden küresel başarı
Atatürk Üniversitesi, disiplinlerarası bilim sıralaması dünya 159’uncusu oldu.
-
Küresel Üniversite hedefine Romanya’dan güçlü destek
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Romanya’da önemli temaslarda bulundu.
-
Bilim dünyası Atatürk Üniversitesi'ni konuşuyor
Prof. Dr. Hasan Türkez, Science’ta Küresel "Pan-Disease Atlas" yayınında
-
Atatürk Üniversitesi yeni yönetimiyle zirveye koşuyor
yeni dönem; mali başarı, kurumsal şeffaflık ve akademik atılımlarla şekilleniyor.
-
Atatürk Üniversitesi dünya sıralamasında ilk 1000’de
Times Higher Education (THE), 2026 Yılı Dünya Üniversiteleri Sıralamasını açıkladı.
-
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi tescillendi
Atatürk Üniversitesi'nin kalitesi, tarihinde ilk kez "tam akreditasyon" ile tescillendi.
-
Atatürk Üniversitesinden DUS'ta büyük başarı
Diş Hekimliği Fakültesi, DUS'ta elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
-
Atatürk üniversitesi "Spor dostu kampüs" unvanı aldı
Hacımüftüoğlu, sertifikasını, Bakan Bak, YÖK Başkanı Özvar ve Erdoğan’ın elinden aldı
-
ATAUNİV’den akreditasyon başarısı
Atatürk Üniversitesi, kalite odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda önemli bir başarıya daha imza attı.





