"Cemaat Ve Gruplaşmaya Asla İzin Vermeyeceğiz"

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 12.04.2016 15:07:00
Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite de cemaat ve gruplaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyledi.
"Cemaat Ve Gruplaşmaya Asla İzin Vermeyeceğiz"

RADARHABER / ERZURUM
Atatürk Üniversitesi Rektör adaylarından Prof. Dr. Ömer Çomaklı, rektör seçilmesi halinde üniversite de cemaat ve gruplaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyledi. Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hizmet bayrağını daha ileri seviyelere taşımak için aday olduğunu söyledi.
Üniversitede her kesimle kucaklaşacaklarını, hiç kimsenin ötekileştirilmeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, ‘Bizim yönetimimizde adalet, hukuk, görevin ehline verilmesi vardır’ dedi.
 
‘BİZİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR’
Bir soru üzerine, Kendi grupları arasında bir temayül yoklaması yaptıklarını, bu yoklamanın iki aşamada yapıldığını, ilk aşamasında 7 profesör arkadaşının aday olduğunu ikinci aşamaya kendisi ile Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın katıldığını, bu aşamada da en çok oyu kendisinin aldığını anlatan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, şunları söyledi: ‘Şimdi birileri ortalığı karıştırmak istiyor. Mustafa Ağırman Hocanın tekrar aday olacağını ifade ediyor. Dedikodu yayıyorlar. Mustafa Hoca değerli bir bilim adamıdır. Benim de arkadaşımdır. Temayülden sonra birlikte çalışma kararı aldık. Desteğini esirgemiyor.’ Toplantıya katılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Yatkın’da yaptığı açıklamada, temayül yoklamasında kendisinin divan başkanlığı yaptığını, temayülün adil ve tarafsız bir çizgide yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Yatkın, ‘Bütün arkadaşlar temayülün sonuçları doğrultusunda yürüyoruz’ dedi. Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitelerin birer ilim yuvası olduğunu, cemaat ve gruplaşmaya asla izin vermeyeceklerini belirtti. Çomaklı, adam kayırmacılık, benim adamım, senin adamın değil işin ehline verileceğini de söyledi.
 
‘BEYİN GÖÇÜNÜN ÖNÜNE GEÇİLECEK’
Atatürk Üniversitesinin köklü üniversiteler arasında yer aldığını, bünyesinde çok değerli bilim adamlarının olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çomaklı, beyin göçünün önüne geçmek için bir dizi çalışma içerisine gireceklerini bildirdi. ‘Bilim adamına gerekli destek ve önemi vermek zorundayız’ diyen Çomaklı, şöyle devam etti: ‘Akademisyenlere gerekli sosyal imkanlar tanıyacağız. Gelirlerin artırılması, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, sosyal alanların ve imkanların geliştirilesi, kreş, gündüz bakım evi ve çocuk kulübü gibi hizmetler üzerinde çalışacağız.
Fakültelerimizin sorunları üzerinde hassasiyetle duracağız. Çözümü noktasında çalışacağız. Özellikle bilim adamlarının daha çok bilimsel çalışma yapmalarını sağlayacağız.’
 
‘NASIL BİR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HEDEFİMİZ VAR’
Prof. Dr. Çomaklı toplantıda projelerinden ve diğer adaylardan farklılıklarını da ifade etti. Çomaklı, şunları söyledi: ‘En baştan beri söylediğim “3.Nesil Üniversite” kavramını üniversitemizde oluşturmak artık kaçınılmazdır. Üniversiteler gelişen dünya şartları içerisinde her zaman etkin role sahip kurumlar olmuştur. Ülkemizin gelişme ve ilerlemede ortaya koyduğu hedeflerin arkasında kalmayan, bu süreçte sorumluluk alan sadece eğitim ve araştırma yapmakla yetinmeyen, misyonuna toplumsal hizmeti katan bir Atatürk Üniversitesi oluşturacağız. Her çalışanının aidiyetlik duygusuna sahip olduğu, ötekileştirmeden uzak, temelde ülkemizin ilerlemesi ve bütünlüğü ilkesine sahiplik bilincinin önde tutulduğu; hakkaniyetli, katılımcı bir yönetim anlayışımız olacak. Şehrine model olan, ülkesinde yaptıkları ile ses getiren, kavga ve her türlü çekişmeden uzak 24 saat açık bir üniversite vaat ediyoruz. Projelerimizi 3 ana kategoriye ayırdık. Akademik , öğrencilere yönelik ve sosyal iyileştirmeler başlıkları altında detaylı iyileştirmelerimizi internet sitemiz ve sosyal hesaplarımızda görebilirsiniz. Diğer adaylardan farklılığımızı ancak sizler ve üniversitemiz mensupları değerlendirebilir. Ben her adaya çıktığımız bu yolda başarılar diliyorum.’ 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler