Adı gibi Melek öğretmen!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 03.07.2013 01:32:00

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

Dadaş kızı Melek öğretmen, yürek burkan bir hikayeyle mucizeye imza attı.

Görev yaptığı okul, maddi imkansızlıklar nedeniyle hiçbir spor müsabakasına katılamıyordu.

Öğrencilerinin kabiliyetli olmasına rağmen imkansızlık kurbanı olmalarına daha fazla göz yumamadı. Forması ve spor malzemesi olmayan bir Hentbol takımı oluşturdu, cebinden para verip top ve file alarak öğrencilerine antrenman yaptırdı.

Öğrencilerinin sahaya çıkabilmesi için sivil kıyafetlerinin üzerine bantla forma numarası yazarken, yürek burkan mücadelesine dayanamayan başka bir okuldan eski forma verildi.

Ödünç formayla müsabakalara çıkan Melek öğretmenin öğrencileri, dereceye girip hem okulları hem de ilçeleri adına tarihe geçtiler…

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan 16 derslikli ve 1100 öğrencinin eğitim gördüğü Yunus Emre İlköğretim okulu, güç şartlar altında eğitim veren bir okul. O okulda görevli Erzurumlu bir öğretmen var ki, belki de haberi okuyan birçok okuyucuyu duygulandıracak bir başarı öyküsünün mimarı...O, gerek öğrencileri, gerekse Okul idaresi tarafından adı gibi gerçekten Melek olarak görülen bir Çalı kuşu…Öğretmen Melek Kutlu, çatısı dahi tamir edilemediği için en üst kattaki sınıflarda derslerin çoğu zaman iptal edildiği Yunus Emre İlköğretim okulunda görevli. Bu şartlar altındaki bir okulda, öğrencilerin masraf yapılarak herhangi bir faaliyete katılması ise mucize gibi bir şeydi. Melek öğretmenin görev yaptığı okul, maddi imkansızlıklar nedeniyle hiçbir spor müsabakasına katılamıyordu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu(BSYO) mezunu olan Melek Kutlu, branş öğretmeni olarak atandığı Yunus Emre İlköğretim okulundaki öğrencilerinin kabiliyetli olmasına rağmen imkansızlık kurbanı olmalarına daha fazla göz yumamadı.

CEBİNDEN PARA VERİP TOP VE FİLE ALDI 

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Yıldız Erkekler Hentbol Müsabakalarına katılmaya karar verdi. Önce sporda kabiliyetli öğrencilerinden 14 kişilik bir takım oluşturdu. Takımdaki öğrencilerin ne spor malzemesi, ne forması, ne ayakkabısı, ne de antrenman yapabilecekleri bir saha vardı. Okulun duvarları olmayan bir bahçesi, o bahçede öğrencilerin top oynaması için yıllar önce kurulan eski kale direkleri vardı. Melek öğretmen, müsabakaların başlamasına kısa süre kala oluşturduğu takımla okulun bahçesinde Şubat soğuğunda antrenman yapmaya başladı. Antrenman yapmaları için topları dahi yoktu. Melek öğretmen cebinden para verip iki tane Hentbol topu ve hentbol filesi aldı. Diğer öğretmenler ve okul müdürü de ceplerinden para verip 4 adet daha hentbol topu aldılar. Öğrenciler, okul üstleri ve yırtık ayakkabıları ile Hentbol antrenmanı yaptı. Sadece 17 gün antrenman yapan Yunus Emre İlköğretim Okulu Hentbol takımı, Van’da yapılan Yıldız Erkekler Hentbol İl Birinciliği müsabakalarına katıldı.

SİVİL KIYAFETLERİN ÜZERİNE BANT’TAN FORMA NUMARASI…

Hiçbir spor malzemesi olmayan öğrenciler için müsabaka günü gelip çattı. Van’a gelen Yunus Emre İlköğretim Okulu Hentbol Takımı öğrencilerinin, giyeceği takım forması yoktu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okul yönetimi, forma dahi alamamıştı. Melek öğretmen, tüm olumsuzluklara rağmen pes etmeyip yürek burkan bir yönteme başvurdu. Öğrencilerinin kıyafetlerini ters giydirip üzerlerine ise bantla forma numarası yazmak için çalışmalara başladı. Öğretmenin mücadelesi, Turnuva’ya Van merkezden katılan okulların yüreğini burktu. Bur okul yönetimi, Melek öğretmenin takımına kendi kullandıkları eski formalarını vermeye karar verdi. Ödünç forma ile Melek öğretmenin antrenörlüğünde maçlara çıkan Başkale Yunus Emre İlköğretim okulu öğrencileri, mucizeyi gerçekleştirip üçüncülük kupası aldı. Melek öğretmen ve öğrencileri, zor şartlara rağmen turnuvada üçüncü olup hem okulları hem de Başkale ilçesine tarihinde bir ilki yaşattılar. 17 günlük bir çalışma ile 5 yıldır kurulu olan okul takımlarını geride bırakarak derece aldılar. Melek öğretmenin takımına eski formalarını veren okul ise, dereceye bile giremedi.

“ O BİZİM MELEĞİMİZ”

Bugüne kadar hiçbir spor faaliyetinde bulunmayan okul, şimdilerde elde edilen üçüncülük kupasının gururunu yaşıyor. Başkale Yunus Emre İlköğretim okulu öğrencileri, öğretmenleri Melek Kutlu ile zor şartlara rağmen başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Öğrenciler, “O bizim Meleğimiz. Melek hocamla her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi öğrendik” diyor. Fedakar öğretmen Melek Kutlu ise, “Tüm imkânsızlıklara rağmen öğrencilerim büyük bir azim gösterip kupa kazandı. Bugüne kadar maddi imkansızlıklar nedeniyle hiçbir spor faaliyetinde bulunmamışlardı. Okul Müdürümüz ve diğer öğretmenlerinde desteği ile 17 gün gibi kısa bir sürede şampiyonaya hazırlandık. Spor malzememiz yoktu, maçlara çıkacak formamız dahi yoktu. Öğrencilerimin kıyafetlerini ters çevirip giydirip bantla forma numarası yazıp maçlara çıkarmak için çalışma yapıyordum. Bu esnada başka bir okulun müdürü bize kendi kullandıkları eski takım formalarını verdi. Ödünç formalarla maçlara çıktık. Şartlarımız çok zordu ama her zaman, imkansız diye bir şey yoktur. 17 günlük bir takım, 5 yıllık okul takımlarını yenip dereceye girdi.

3 ÇOCUK KEŞFEDİLDİ

Filesi olmayan kalede çalıştık, karlı ve soğuk havada antrenman yaptık. Bahçe duvarı olmadığı için verimli antrenman yapamadık. İmkanlarımız daha iyi olursa Başkale adına daya iyi başarılar getiririz. Bu çocukların imkanları olsa daha büyük başarılar elde ederler. Çünkü çok yetenekli çocuklar. Okulumuzun çevre düzenlemesi ile sporcu öğrencilerimize gerekli yardımların yapılması için bütün kurumlardan destek bekliyoruz” dedi. Yunus Emre İlköğretim okulu öğrencileri, Melek öğretmenleri nezaretinde diğer branşlarda yapılacak turnuvalara da katılmak istiyorlar ancak yol paraları dahi olmadığı için müsabakalara katılamıyorlar. Melek öğretmenin mücadelesi, öğrencilerinden üçünün de kaderini değiştirdi. Yunus Emre İlköğretim Okulu Hentbol takımından Faruk Duman, Onur Yerli ve amcasının oğlu Sezgin Yerli, keşfedildi. Oyunları ile yeteneklerini sergileyen 3 çocuğun Spor Lisesine alınmaları için girişimlere başlandı. Okul yönetimi sosyal aktivitelerini sınırlı tutmak istemiyor ancak spor malzemesi ve kıyafet alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Melek öğretmen kız öğrencilere de folklor öğretiyor. Öğrenciler, kıyafet alamadıkları için okul üstleri ile müsabakalara hazırlanıyor.

 

Etiketler : Erzurum, öğretmen, müsabaka, forma,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • 03.07.2013 09:07:48

    çok beğendim tebrikler hocam adına ve ailene yakışır işler yapmışın devamını dilerim

  • Saliha 03.07.2013 01:07:33

    Melek öğretmen gerçekten te büyük bir başarı elde etmiş...Tebrikler Dadaş kızı...

En Son Haberler