Annelere Üniversitede eğitim verilecek

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 12.01.2015 14:54:00
Yakutiye İlçe Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi, öğrenci anneleri için bir araya geldi.
Annelere Üniversitede eğitim verilecek

RADARHABER / ERZURUM
Yakutiye İlçe Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi, öğrenci anneleri için bir araya geldiler. Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Yakutiye Belediyesinin uygulamasını yapacağı proje ile lise ve üniversitede çocuğu okuyan öğrenci anneleri 8 haftalık bir eğitimden geçirilecekler. Programın koordinasyonu, annelerin tespiti, ulaşım, yemek ve benzer masraflarını Yakutiye Belediyesinin karşılayacağı proje için Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hikmet Kocak, Yakutiye Belediyesi adına ise Başkan Ali Korkut imza attılar. 
Atatürk Üniversitesi ile Yakutiye Belediyesi arasında imzalanan ” Anne Üniversitesi” projesiyle üniversite sınıflarında annelere insan ilişkileri, kişilerarası ilişki, medya okuryazarlığı, sağlık bilgisi gibi konularda eğitim verilecek. Atatürk Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen imza törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ATAKSAM Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi üyeleri katıldı. İmza töreninde “ Anne Üniversitesi” projesi hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ATAKSAM) Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, projenin annelere faydalı olması için yapıldığını söyledi.Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, ”Biz anne üniversitesi projesi adı altında proje plandık. Uzun süredir bu projeyi planlamaya çalışıyoruz. Kadın Sorunları Planlama Ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesinin işbirliği ile planladığımız bir projedir. Bu proje daha önce Türkiye’nin farklı yerlerinde yapıldı ama biliyorsunuz ki bizim üniversitemizde toplum ihtiyacı acısından önemli ve isteklidir. Biz neden bunu yapmayalım diye düşündük. Daha sonra kent konseylerinden, kadın meclislerinden ve annelerden gelen isteklerle kendimizi bunun için zorunlu hissettik. Projemiz gerçekten faydalı olacak diye düşünüyoruz. Amacımız annelere bir nebzede olsa faydamızın dokunmasıdır. Annelerle birlikte biz 8 hafta boyunca cumartesi günleri bir araya geleceğiz ve çeşitli konularda eğitim vereceğiz. Amacımız sadece eğitim değildir. Annelere özellikle üniversite yaşantısından örnek vermek istiyoruz. Atatürk Üniversitesi annelere daha iyi tanıtmak amaçlarımızdan birisidir. Eğitimimiz 14 Şubat’ta başlayacak. Farklı konular üzerinde yapılacak olan derslerde insan ilişkileri, kişilerarası ilişki, medya okuryazarlığı, sağlık bilgisi gibi konularda üniversitemizin öğretim görevlileri tarafından eğitim verilecektir. Faydalı olacağını umuyoruz.” diye konuştu.

”ANNE ÜNİVERSİTESİ” PROJESİ ÇOCUKLARIMIZIN VE GENÇLERİMİZİN İYİ BİR ŞEKİLDE YETİŞMESİNE SEBEBİYET VERECEK"
Yakutiye Belediyesi olarak Atatürk Üniversitesiyle beraber işbirliği içerisinde güzel bir projeye imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “Kent konseyinde yer alan hocalarımızın çok değerli katkılarıyla beraber proje gerçekleşti. Bize geldi bizde projeye çok olumlu baktık ve Yakutiye İlçe Belediyesi olarak da gerekli destekleri verebileceğimizi ifade ettik. Çünkü burada önemli olan şey şudur. Annelerimizin çok iyi yetişmesini sağlamaktır. Sadece çocuk yetiştirme ile ilgili değil annenin sosyal alandaki bütün aktivitelerini de iyi bir şekilde ortaya koyup koyamayacağı bir sistem içerisinde bilgilendirilecek kendileri. Bu aynı zamanda da annelerin iyi yetiştirileceğine ve geleceğimiz olan çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesine sebebiyet verecek.” şeklinde konuştu.

FRANSA’DAKİ KATLİAM’DA ADAM ÖLDÜREN KİŞİ İYİ BİR EĞİTİM ALMADIĞINI VE İYİ BİR AİLDEN GELMEDİĞİNİ GÖSTERİYOR
”Anne Üniversitesi” projesi ile Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi işbirliğinin bir farklı adımını atmış olacağını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ailenin eğitimde birinci basamak olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.” Hepimizin üzerinde annelerimizin etkileri çoktur. Anne olmak ayrıcalıktır. Anne ne kadar bilgili sahibi olur kendi ihtiyaçlarını karşılarsa çocuklarda o kadar iyi bir şekilde yetişir. Aile eğitimde ilk basamaktır. İyi aileye sahip olan çocuklar ileride faydalı işler yapar ve bilgisini becerisini iyi yönde kullanır. İyi ailede yetişmeyen çocuklar ise bilgileri olsa bile bunlardan faydalanamazlar. İşte son günlerde yaşadığımız Fransa’daki olaya baktığımızda olaydaki söz Müslüman kimliğe bürünerek insan öldürülüyor. İşte insan öldürmesi iyi bir eğitim almadığını ve iyi bir aileden gelmediğini gösteriyor. Üniversitelerin diğer özelliklerinden biriside topluma hizmet etmektir. Bu projede sosyal sorumluluk çerçevesinde iki kurum arasında bir protokol imzalanacaktır. Annelerimiz teorik ve uygulamalı eğitimlerden faydalanacaklardır. Bu proje annelerimiz açısından çok önemlidir. “dedi.Konuşmalarından arından imzalar atılarak tören sona erdi.

ANNELERE 8 HAFTALIK KURS 
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenecek 8 haftalık kurs programında annelere üniversite yaşamından örnekler sunulacak, toplum ilişimini geliştirmeleri ve aile içi iletişimde eğitim verilecek. Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Hikmet Koçak, annelerin iyi eğitildiği toplumlarda iyiliklerin çoğalacağına işaret etti. Aileden iyi eğitim alamayan çocukların kötülüklere bir biçimde bulaştığını ifade eden Prof. Koçak, "Maalesef Fransa'da sözde İslam adına işlenen cinayetler, katliamlar anne sevgisi görmemiş, aileden iyi eğitim alamamış bahtsızlardır. Bunların yetiştiği kötü ortamlar, onların böyle din adına cinayet işlemeye itmiş görünüyor. Biz ve Yakutiye Belediyemiz ortak bir proje yaptık. Şimdi onu imzalıyoruz. İnanıyorum ki, bu eğitim annelerin eğitilmesini, çocuklarının daha iyi bir ortamda yetişmelerini sağlayacaktır. İyi eğitimli ailede yetişen çocuklar topluma yararlı işler yapacaktır" dedi.
 
BAŞKAN KORKUT: HAYIRLI BİR İŞBİRLİĞİ
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, böylesine hayırlı bir işbirliğine imza atmaktan mutlu olduğunu söyledi. Korkut, "Annelerimizi alıp, üniversitemizin değerli öğretim görevlileri tarafından eğitime tabi tutulacaktır. 8 haftalık bir eğitimde çeşitli konularda bilgilendirmeler yapılacak. Biz bu annelerimizin tüm masraflarını karşılayacağız. Değerli katkılarından dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. Hocam her projemizde bize destek olmuştur, bu projede de proje ortağımız oldukları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
8 HAFTA EĞİTİM ALACAKLAR
Yakutiye Belediyesi bölgesinde bulunan annelerin bilgilerini güncellemek, iyileştirmek, annelere üniversite yaşamından örnekler sunmak, üniversite - toplum iletişimini geliştirmek, annelerin sosyal hayata katılımını teşvik etmek, desteklemek, annelerle çocukları arasındaki bağların güçlendirilmesine destek olmak için "ANNE ÜNİVERSİTESİ" projesi kapsamında bir eğitim programı düzenlemesini amaçlanmaktadır.
14 Şubat'ta başlayacak eğitim 8 hafta ve 48 saati bulacak.
1-Eğitim programında; kişiler arası iletişim ve insan ilişkileri, (iletişim, iletişim stratejileri, aile içi iletişim, özel durumlarda iletişim, iletişim çatışmalarında çözüm stratejileri.
2-Değerler eğitimi: (adalet, doğruluk, saygı, mahremiyet, ahlak ve vicdan, kültürel mirasa sahip çıkma, empati duygularının geliştirilmesi, dostluk, bağımsız ve özgür düşünebilme)
3-Çevreyi koruma (Çevre bilincinin oluşturulması, çevreci yaklaşımın gelişimi, çevre, hava, su kirliliği ve önleme uygulamaları, enerji kaynaklarının doğru kullanımı ekoloji.
4-Kadın ve çocuk hakları (İnsan hakları ve yasal haklar çerçevesinde kadın ve çocuk)
5-Güzel sanatlar ve topluma yansımaları: sanat ve kültür, sanat ve toplumsal gelişim, sanatın toplumsal değerlerin oluşmasındaki etkisi.

6-sağlık bilgisi, çocuk ve ergen gelişimi, toplumda kadın, medya okur yazarlığı, kişisel bakım ve imaj, alan uygulaması. 

Etiketler : Erzurum, anne, eğitim, Yakutiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler