ATA-UNİ'li akademisyenler dünya bilim sahnesinde…

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 12.10.2023 13:43:00
Dünyanın en iyilerinin olduğu Listede, Atatürk Üniversitesinden 26 bilim insanı yer aldı.
ATA-UNİ'li akademisyenler dünya bilim sahnesinde…

RADARHABER / ERZURUM
Stanford Üniversitesi ve Elsevier tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı. Her yıl düzenli olarak yayımlanan ve dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduğu listede, Atatürk Üniversitesinden 26 bilim insanı yer aldı.
Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayımlanan ve 2022 alıntı yılına göre, ilk %2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı. 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı.
Temel olarak atıf bilgilerinin ölçüt alındığı bu sıralamalarda dünya genelinde toplam 204 bin 643 bilim insanı "kariyer boyu” listede; 210 bin 198 bilim insanı ise “son yıllık” listesinde yer almayı başardı. Türkiye özelinde ise 1395 araştırmacı bilim insanı "son yıllık” listeye, 1040 araştırmacı bilim insanı ise “kariyer boyu” listesine girmeye hak kazandı. Atatürk Üniversitesinden 26 bilim insanı “son yıl”, 18 bilim insanı ise “kariyer boyu” listesinde dereceye girmeyi başardı.
 
 
“ORTAYA KOYDUĞUMUZ YENİLİKÇİ BİLGİYİ İNSANLIĞIN HİZMETİNE SUNUYORUZ”
 
Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer alan bilim insanlarını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı Araştırma Üniversitesi ünvanıyla yoluna devam eden Atatürk Üniversitesinin tüm bileşenleriyle birlikte geleceğe kararlı adımlarla yürüdüğünü aktardı. Rektör Çomaklı: “Her günün bir öncekinden daha iyi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda kayda değer bir gelişim göstererek, bilimsel anlamda aldığımız başarılarla yetkinliğimizi ortaya koyuyoruz. YÖKAK tarafından tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı üniversitemizin akademisyenleri hem literatüre hem de çağın ve insanlığın sorunlarına yönelik güncel çalışmalarına devam ediyorlar. Bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. Uluslararası alandaki başarılarımız ve yaptığımız iş birliktelikleriyle aynı zamanda görünürlüğümüz de artırıyoruz” dedi.
 
 
“HER GEÇEN GÜN BAŞARILARIMIZA BİR YENİSİNİ EKLİYORUZ”
 
 
Bu yıl 66. akademik döneme merhaba diyen Atatürk Üniversitesinin, evrensel düzeyde sürdürülebilir bilim ekosistemi oluşturduğunu ve bununla birlikte başarının da geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Her geçen gün başarılarımıza bir yenisini ekliyoruz. Üniversitemiz, dünya çapında önemli sıralama kuruluşlarının listelerinde ulusal bazda ilk sıralarda yer alırken dünya ölçeğinde ise her geçen gün başarı ivmesini yükseltiyor. Bu düşüncelerle, Atatürk Üniversitesinin gelişimine katkı sunan tüm bileşenlerimizle birlikte Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girmeyi başaran tüm bilim insanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
 
2022 Atıf Sıralaması “Yıllık Etki” Kategorisinde Yer Alan Akademisyenler;
 
 
Prof. Dr. İlhami Gülçin – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Sezai Ercişli – Ziraat Fakültesi, Prof. Dr. Prof. Dr. Abdelaty Hassibelnaby – Tıp Fakültesi, Doç. Dr. Sefa Küçükler – Veteriner Fakültesi, Prof. Dr. Hasan Türkez – Tıp Fakültesi, Doç. Dr. Esra Kavaz – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Serkan Yıldırım – Veteriner Fakültesi, Prof. Dr. Zekai Halıcı – Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Murat Kurudirek – Teknik Bilimler MYO, Prof. Dr. Erdem Şakar – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Ertan Yıldırım – Ziraat Fakültesi, Prof. Dr. Semra Karaca – Fen Fakültesi, Doç. Dr. Abdullah Emre Çağlar – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Halise İnci Gül – Eczacılık Fakültesi, Doç. Dr. Ali Ahıskalıoğlu – Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Fatih Öz – Ziraat Fakültesi, Prof. Dr. Rabia Meryem Yılmaz – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Armağan Hayırlı – Veteriner Fakültesi, Doç. Dr. Selçuk Özdemir – Veteriner Fakültesi, Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp – Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Ekrem Kalkan – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Kadir Bakırcı – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Emine Malkoç-Mühendislik Fakültesi, Doç. Dr. Halim Kovacı - Mühendislik, Prof. Dr. Ensar Oğuz – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Songül Cömert Kılıç – Diş Hekimliği Fakültesi...
 
 
 
“Kariyer Boyu Etki” Kategorisinde Yer Alan Akademisyenler;

 

Prof. Dr. İlhami Gülçin – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Sezai Ercişli – Ziraat Fakültesi, Prof. Dr. Murat Kurudirek – Teknik Bilimler MYO, Prof. Dr. Ensar Oğuz – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Semra Karaca – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Emine Malkoç – Mühendislik Fakültesi ,Prof. Dr. Hasan Türkez – Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Kadir Bakırcı – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Ertan Yıldırım – Ziraat Fakültesi, Prof. Dr. Armağan Hayırlı – Veteriner Fakültesi, Prof. Dr. Ekrem Kalkan – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul-Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Ahmet Gürses – Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi, Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp – Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Fatih Öz – Ziraat Fakültesi, Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu – Fen Fakültesi, Prof. Dr. Enes Şayan – Mühendislik Fakültesi, Prof. Dr. Halise İnci Gül – Eczacılık Fakültesi... 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler