Atatürk Üniversitesi proje başvurularında ilk 10’da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 05.10.2023 11:03:00
Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite misyonunun meyvelerini almaya devam ediyor.
Atatürk Üniversitesi proje başvurularında ilk 10’da

RADARHABER / ERZURUM
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen 2209-A proje başvurularının sonuçlarına göre önemli bir başarı elde eden Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite misyonunun meyvelerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda; öğrencilerin danışmanlarıyla birlikte yapmış olduğu başvurular sonucunda Atatürk Üniversitesi, onaylanan 104 projesiyle tüm üniversiteler arasında 9. sırada yer aldı.
Üniversite öğrencilerinin bilimsel projelerde yürütücü olarak bilimsel deneyim kazanmaları için fırsat sağlayan TÜBİTAK 2209-A Proje Destek Programındaki projeler, çeşitli disiplinlerde yapılan araştırmaları ve bilimsel çalışmaları kapsıyor. Bu yıl ki başvurularında 16 fakülte ve meslek yüksekokulun hazırladığı ve onay aldığı 104 proje ile önemli bir başarıya imza atan Atatürk Üniversitesi, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ilk 10’da yer aldı.
 
 
 
 
“Öğrencilerimiz, Bir Projenin Yürütücülüğünü Yaparak Tecrübe Kazanıyorlar”
 
 
Atatürk Üniversitesinin elde edilen başarıyla bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine verdiği önemi bir kez daha kanıtladığını aktaran Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projelerle, öğrencilerin bir projeyi yürütme deneyimini yaşayarak tecrübe kazandıklarını söyledi. Aynı zamanda öğrencilerin yapmış olduğu bu projelerin, ülkemizin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Üniversite olarak, evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji üreten, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına sunan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geliştirilen yeni projelerle bulunduğumuz sıralamadan daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz. Özellikle öğrencilerimizin danışmanları ile birlikte yapmış oldukları çalışmalar hem aidiyet duygusunun gelişmesine hem de çalışmaların niteliğinin yükselmesine olumlu yönde katkı sunuyor. Bu düşüncelerle, bilimsel çalışmalarda öncü olan üniversitemizin değerli mensuplarını geliştirmiş oldukları projelerden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Birimlere Göre Proje Sayıları ise şöyle: Aşkale Meslek Yüksekokulu 1, Diş Hekimliği Fakültesi 1, Eczacılık Fakültesi 43, Edebiyat Fakültesi 12, Fen Fakültesi 10, Güzel Sanatlar Fakültesi 2, Hınıs Meslek Yüksekokulu 2, Horasan Meslek Yüksekokulu 2, İlahiyat Fakültesi 1, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 10, Mühendislik Fakültesi 2, Sağlık Bilimleri Fakültesi 7, Su Ürünleri Fakültesi 1, Turizm Fakültesi 2, Veteriner Fakültesi 2 ve Ziraat Fakültesi 6 oldu.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler