Atatürk Üniversitesi Trabzon'da merkez açtı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 02.07.2013 17:18:00

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi ile Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği “ Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi” binasının açılışı Trabzon’da düzenlenen bir törenle yapıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tarihi ipek yolunun deniz ayağını oluşturan, dört bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Trabzon’u Erzurum ile iki kardeş şehir olarak gördüklerini belirterek, “ Bu yola çıkarken üniversite ayağına baktığımızda, üniversiteler ilim ve teknoloji üreten ürettiği teknolojiyi halkın istifadesine sunan kurumlar olarak ifade edilirken şimdilerde bu görevlere bir de stratejik planlar yapıp hayata geçirme misyonu da eklendi.” dedi.

"ÜNİVERSİTE BULUNDUĞU BÖLGEYE KATKI SAĞLAMAK ZORUNDADIR"

Koçak, konuşmasına şöyle devam etti, “Üniversiteler bulunduğu bölgede sadece içine kapalı bir kurum olarak değil, bölgesinin sorunlarını çözme yönünde de sorumlu olan kurumlardan biridir. Her bir üniversite bulunduğu bölgeye katkı sağlamak zorundadır. Biz Karadeniz Teknik Üniversitesiyle birlikte hareket edip bölgemiz için daha neler yapabiliriz bunları konuşup uygulamaya başlayacağız. Bugün burada, bu binanın açılışı ile sadece Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin değil, ulusal ve uluslararası birçok öğrencinin buraya gelip eğitim almalarını sağlayacağız.”
İç Su Balıkları yetiştiriciliğinde Türkiye’de söz sahibi olan fakültemizin, deniz açığını gidermek için böyle bir binaya sahip olması son derece önemlidir diyen, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, “ Su ürünlerinin başkenti olarak gördüğümüz Çarşıbaşı’nda bu sektörün mühendislerini, deniz yönünde açılımlar yaparak, daha donanımlı ve sektöre daha iyi hizmet verecek elemanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

"TRABZON-ERZURUM KARDEŞLİĞİNİN BİR ÖRNEĞİ"

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise “Atatürk Üniversitesi’nin Su Ürünleri Uygulama Fakültesi’nin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmet binasını buraya kazandıran Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Hikmet Koçak’a teşekkür ediyorum. Bu hizmet binasının burada olması Trabzon-Erzurum kardeşliğinin bir göstergesidir”dedi. AK Parti Milletvekili Faruk Nafiz Özak ise "İki kardeş şehir ve iki kardeş üniversitesinin Erzurum ile Trabzon’un ortaklığında çok güzel hizmetler yapılıyor. Biz Üniversiad 2011 Kış Oyunları`nda Erzurum’da kış şartlarında büyük bir takım ruhuyla çalışarak bu büyük projeyi başarıyla bitirdik. Erzurum Atatürk Üniversitesi’ni bu hizmet binasının açılışındaki katkılarından dolayı da tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. Eğitim alanında yapılacak yatırım ve hizmetlere devlet olarak her türlü desteği verdiklerini belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Ülkemizin daha gelişmiş, müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazımızdır. Eğitim alanında yapılan her türlü yatırım Trabzon`un eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır. Su Ürünleri hizmet binasının oluşturulmasında katkı sunan hayırseverlere eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ise konuşmasında, sosyo-ekonomik yönde ilçeye katkıda bulunacağına inandığı ve yıllardır özlemini çektiği böyle bir hizmet binasının açılışını gerçekleştirmesini sağlayan Atatürk Üniversitesi’ne teşekkür etti. Tören, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılmasına katkıda sağlayanlara plaket takdimi ile sona erdi.

Etiketler : Erzurum, Trabzon, fakülte, merkez,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler