Atatürk Üniversitesi'nde Büyük Gün!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 11.07.2016 11:00:00
En köklü öğretim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kilitlendi.
Atatürk Üniversitesi'nde Büyük Gün!

RADARHABER / ERZURUM
Türkiye'nin en köklü öğretim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kilitlendi. Kurulduğu 1957 yılından bu yana ilk kez aday sayısı 15'e ulaşan üniversite de tek gündem 'seçim' haline geldi.
 
TARİHİNİN EN ÇOK ADAYI OLAN SEÇİMİ
Adaylığını açıklayan adaylar, 12 Temmuz'da yani yarın yapılacak olan seçimlere kilitlendi. Adayların aylardır projeleri ile kulis yaptığı Rektörlük seçimlerinde, düğüm yarın çözülecek. Erzurum için de büyük önem arzeden Rektörlük seçimlerinde, iddialı isimler var. 15 adayın Rertörlük için yarıştığı seçimin, Atatürk Üniversitesi tarihinde en çok adayın çıktığı seçim olduğu öğrenildi. 
 
ÇOMAKLI BÜTÜN ADAYLARA BAŞARI DİLEDİ
İddialı isimlerden ibir olan  Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 12 Temmuz tarihinde yapılacak olan Rektörlük seçimleri için adaylığını açıklamış olan tüm bilim adamlarına başarılar diledi. Rektörlük seçimlerinin rekabet içermediğini, bir fazilet yarışı olarak nitelendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, kendisinin Rektör seçilmesi halinde ilk iş olarak asla adaletten ödün vermeyeceklerinin altını çizdi. Kurumsal anlamda belli bir bilgi birikim ve tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, bilgi, birikim ve tecrübesini üniversitenin gelişmesi, ilerlemesi noktasında kullanabileceğini söyledi. Prof. Dr. Çomaklı şöyle dedi: “Şimdi de üniversitenin bütününü sizlerle birlikte yönetmek için Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday oldum. Tasavvur ettiğim yönetim anlayışında, Erzurum halkının, öğrencilerin, idari personelimizin ve değerli hocalarımızın katılımıyla demokratik bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Birlikte yönettiğimiz, merkeziyetçilikten uzak, katılımcı ve özgür bir Atatürk Üniversitesi için Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne adayım. Artık önümüze bakmalıyız ve yapacağımız projeler üzerinde konuşmalıyız diye düşünüyorum. Bu manada bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her şeyin hakkımızdan hayırlı olmasını diliyorum. ‘Mevla görelim neyler. Neylerse Güzel eyler’”

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler