Aziziye Koleji'nden eğitimde dev adım!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 10.10.2013 18:51:00
Aziziye Koleji Oxford Language Center Cyprus, başlattığı proje eğitimde yeni bir çığır açıyor.
Aziziye Koleji'nden eğitimde dev adım!

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Aziziye Koleji Oxford Language Center Cyprus, Tarhanlar Akademik Eğitim ve Danışmanlık ile başlattığı proje eğitimde yeni bir çığır açıyor. Aziziye Koleji, kendi bünyesinde oluşturduğu Zenginleştirilmiş Eğitim Programı(ZEP) ve OLC Cypurs, Tarhanlar Akademik Eğitim ve Danışmanlık ile birlikte başlattığı çift dilli eğitim (bilingualeducation) programını birleştirerek eğitime farklı bir boyut kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Aziziye Koleji İlkokul Müdürü Murat Kale,okulda düzenlenen basın toplantısıyla çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

“HER YENİLİĞİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kale, "Biz Aziziye Koleji olarak dil öğretiminin sadece derslerde sağlanamayacağım düşünmekteyiz. Çünkü dil hayatın içinde yer almalı ki öğrenilebilsin. öğretmeye çalıştığımız ingilizce günlük hayatta kullanılırsa daha kalıcı olacaktır. Bu yüzden Aziziye Koleji olarak eğitimin sürekli değişim içinde olduğunun farkında olup, her yeniliği takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“BU PROJEDE YER ALMAKTAN MUTLUYUZ”

Aziziye Koleji Genel Müdürü Kemal Küçükkaya da şunları söyledi: "Biz Aziziye Koleji olarak eğitim adına bu projede yer almaktan dolayı mutluyuz. Eğitimde her zaman kaliteyi ve yenilikçiliği ilke edinen okulumuz bu projeyle öğrencilerine AB normlarında eğitim vermenin sevincini yaşıyor. Bizlere proje konusunda destek veren OLC Cypurs,Tarhanlar Akademik Eğitim ve Danışmanlık Kurumu uzmanlarına teşekkür ediyor, bu projenin eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz." Toplantı sonrasında Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, gazeteciler ve diğer davetlilerle birlikte okulda projenin uygulandığı sınıflar gezilerek, çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıda tanıtımı yapılan projeler genel detayları ise şöyle belirtildi:

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROĞRAMI(ZEP)

 

4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulumuzda yeni bir proje uygulanmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata konulan serbest etkinlik saatlerinin daha verimli kullanılması adına Özel Aziziye Koleji'nde Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) geliştirildi, l . sınıflardan 4. sınıflara kadar tüm şubelerde uygulanmaya başlayan bu programla şunları hedeflemekteyiz: Temel becerileri kazanmada maksimum başarı, Üreticilik ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi,  Üst düzey düşünme ve araştırma becerilerinin geliştirilmesi, Duygusal ve sosyal gelişim,  Motivasyon, İlgi, yetenek ve öğrenme tarzlarının tespit edilip geliştirilmesi.

ZEP NEYE YARAR?

Anne- babaların çoğunluğu çocuklarının öğrenmeleri, gelişmeleri, başarılı olmaları ve kabul görmeleri için çok çaba gösterirler. Bu proje çerçevesinde öğretmen bu hedefleri anne-babalarla paylaşır ve onların farklılaştırılmış bir öğretime olumlu bir anlayış geliştirmeleri ve böyle bir öğretimin çocuklarına nasıl yararlı olacağını anlamaları ve destek olmaları için onlara yardımcı olur. ZEP dersleri MEB müfredatında yer alan haftalık ders programı içindeki serbest etkinlik, oyun ve fiziki etkinlik veya etüt derslerinin ders saatlerinde planlı olarak yapılmaktadır. Ders dışında, boş zamanlarda yapılan bir etkinlik değildir. Bu program Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri adına "Fark Dersleri" olarak adlandırılan dört temel bölümden oluşmaktadır. Özel olarak oluşturulan ZEP sınıflarında Akıloyunları, Üretkenlik, Düşünce Becerileri, Görselalgı dersleri yine bu dersleri destekleyen materyaller eşliğinde işlenmektedir. Akıl Oyunları Dersi: Öğrencilerde müsabaka ruhunu geliştirmek, hamle geliştirmek, rakibin hamlelerini tahmin etmek, ileriki aşamaları hesaplamalarını sağlamak gibi karşılıklı oyunların oynandığı strateji dersidir.

Görsel Algı Dersi: Öğrencilerin şekilleri, kavramları ve karmaşık yapılan daha iyi anlayıp yorumlayabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan derstir. Kısacası beynin görmesi ve yorumlamasıdır.

Düşünme Becerileri Dersi: Öğrencilerin farklı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirme, dikkat geliştirme, verileri analiz edip sonuç çıkarabilmc, iiç boyutlu düşünebilme, şekil, zemin, zaman, Ölçü, örüntüler, şekilsel ve sözel analoji becerisini geliştirmeyi amaçlar.

 

Üretkenlik Dersi: Öğrencilerin farklı alanlarda düşüncelerini geliştirerek üretim yapmalarını sağlamayı amaçlar. Üretkenlik; çocukların öğrenmeye karsı olumlu tutumlar geliştirmelerine yardımcı olur ve öğrenmeyi eğlence haline getiren etkili güdüleyiciler niteliği taşır.

Çift Dilli Eğitim :Aziziye Koleji olarak dil öğretiminin sadece derslerde sağlanamayacağını düşünmekteyiz. Bunun kanıtı olarak da ülkemizde uzun yıllardır uygulanan sistemin çok da verimli olamadığını görmekteyiz. Çünkü dil hayatın içinde yer almalı ki bir anlam ifade edebilsin. Öğretmeye çalıştığımız İngilizce dersi de günlük hayatta kullanılırsa daha kalıcı olacaktır.

EK ÜCRET YOK

Yakın geçmişte Türkiye'de uygulamaya geçirilen Çift Dilli Eğilim Programı (BilingualEducation) öğrencilerin daha çok duyma ve konuşma yönünden İngilizceyi daha iyi öğrenmelerini amaçlamaktadır. Okulumuzda uyguladığımız Çift Dilli Eğitim Programında ZEP derslerine ders öğretmeni ve yabancı öğretmen birlikte girmektedir. Ders öğretmeninin öğrenciyle kurduğu diyalogları anında İngilizce olarak ifade eden yabancı öğretmen öğrencilerde kulak oluşturmayı sağlamaktadır. İkinci aşama olarak da çeşitli yönlendirmelerle onların konuşmalarını hedeflemekledir. ZEP derslerinin görsel olarak zengin materyaller içermesinden dolayı Çift Dilli Eğitim Programı bu alanda daha verimli olmaktadır. Biz Aziziye Koleji olarak eğitimin sürekli değişim içinde olduğunun farkında olarak her yeniliği takip etmeye devam edeceğiz” dedi. Bu arada Aziziye kolejinin bu yeni eğitim projesi için öğrenci Velilerinden ek ücret almadığı, tüm proje masraflarını kurumun karşıladığı öğrenildi. 

Etiketler : Erzurum, Aziziye, eğitim, adım,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler