Başkan Korkut: Her şey geleceğimiz için

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 09.05.2016 10:55:00
Yakutiye Belediyesi, okullarda "zeka oyunları sınıfları" oluşturuyor.
Başkan Korkut: Her şey geleceğimiz için

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Merkez Ak Partili Yakutiye İlçe Belediyesi, okullarda "zeka oyunları sınıfları" oluşturuyor. İlçede 5 okulda oluşturulan "Zeka Oyunları Sınıfları" belirgin olarak öğrenciler üzerinde değişime yol açıyor. Öğretmenler, öğrencilerde zihinleri üzerinde zaman yönetimi, öfke kontrolü, stres yönetiminde olumlu değişim gözlemlediklerini belirttiler. Belediye Başkanı Ali Korkut, Zeka Oyunları Sınıflarıyla geleceğin temellerinin atıldığını belirtti. 
Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi ilçe sınırlarında yer alan okullarda pilot uygulamayla "zeka oyunları sınıfları" oluşturdu. Eğitimin her alanında yaptığı katkılarla dikkat çeken Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Zeka Oyunları Sınıfları için bize gelindiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. 5 okulumuzda pilot uygulama başlattık. Zaman içerisinde her okulda bir Zeka Oyunları Sınıfı olmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Geri dönüşler önemli katkıları işaret ediyor. Özellikle çocuklarımızın bağımlılık halinde internet başında zaman öldürdüğüne dair şikayetler fazla. Elbette çocuklarımız internette de zaman geçirecekler, ancak bunun kontrollü olması, bağımlılık haline gelmemesi gerekiyor. Gözlemler, öğretmenlerimizden aldığımız geri bildirimler Zeka Oyunları Sınıflarından faydalanan öğrencilerin derslerinde daha başarılı olduğu, internet bağımlılığından uzaklaşıldığını gösteriyor. Bu sevindirici bir durum. Çünkü onlar bizim geleceğimiz ve geleceğe yatırım yapmak önemli. Onların başarısı bizim mutluluğumuzdur" dedi.
İlçede başlatılan pilot uygulama ile Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu, Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu, Kocatepe İlkokulu, Şükrüpaşa İlkokulu, Gazi Ortaokulunda 'Zeka Oyunları Sınıfları' oluşturuldu. Zeka Oyunları Sınıflarında, satranç, mangala, mahjong, katamino ve dokuztaş gibi oyunlar oynanıyor. Gözlemlerde öğrencilerin takım çalışmasına daha yatkın, öfke kontrolünde daha başarılı ve çevreye karşı daha duyarlı olduğu gözlemleniyor. Okullardan geri dönüşümün iyi olduğunu bununda kendilerini sevindirdiğini belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, "Okul yöneticileri ve Öğretmenlerimizle yaptığımız görüşmelerde, sürecin çok güzel işlediğini, okulda sınıf iklimi oluşturmaktan, sınıf yönetimine kadar düzeldiğini ifade ediliyor. Bu anlamda hem internetin, hem dijital kültürün çocuklarımızın zihinleri üzerinde, zaman yönetimlerinde, öfke kontrolünde, stres yönetimlerindeki olumsuz etkilerini kırıyor. Daha duyarlı, takım çalışmasına daha yatkın, kendi problemlerini çözebilen, çevreye karşı farkındalık geliştirebilen çocuklar olmalarını amaçlıyoruz. Zeka oyunları bu anlamda çok güzel sonuçlar veriyor" şeklinde konuştu.
 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler