Bu öğrenciler ayakta alkışlanır

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 23.09.2018 07:52:00
"Erzurum Bağımsız Yardım Faaliyetleri Topluluğu" altında birleşen bir grup gönüllü öğrenci...
Bu öğrenciler ayakta alkışlanır

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

"Erzurum Bağımsız Yardım Faaliyetleri Topluluğu" altında birleşen bir grup gönüllü Üniversite öğrencisi, yardımları ile fakir öğrencilerin yüzünü güldürüyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi´nde eğitim gören bir grup öğrenci, "Erzurum Bağımsız Yardım Faaliyetleri Topluluğu" adı altında oluşturdukları oluşumla, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yüzünü güldürüyorlar. Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden duyarlı öğrenciler, boş zamanlarını kafelerde ya da müzikli ortamlarda geçiren akranlarının aksine gönüllerde bir yer edinmenin çabasını veriyorlar.

 

YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜLER

 

Tamamı gönüllü öğrencilerden oluşan "Erzurum Bağımsız Yardım Faaliyetleri Topluluğu", iş adamlarından, hayırsever vatandaşlardan ve çeşitli kurumlardan temin ettikleri kırtasiye malzemeleri ile kendi aralarında topladıkları paralarla çocuklar için aldıkları çikolata ve benzeri gıda malzemelerinden oluşan hediye paketlerini, kırsaldaki okullarda eğitim gören ihtiyaçlı öğrencilere dağıtıyorlar. Bugüne kadar çok sayıda öğrencinin yüzünü güldüren yardımsever öğrenciler topluluğu, anlamlı etkinliklerini kendilerinden sonra gelecek öğrencilere de devrederek uzun yıllar sürdürmeyi hedefliyorlar.

 

ÇOCUKLARIN YÜZÜNDEKİ TEBESSÜME ŞAHİT OLUYORLAR

 

Topladıkları yardımlar ve kendi aralarında aldıkları hediyelerden oluşturdukları paketleri araçlara yükleyerek sabahın erken saatlerinde yola koyulan öğrenciler, önceden belirledikleri köy okullarında öğrencilerle bir araya geliyorlar. Öğrencilerle bir süre sohbet edip dersleri ile ilgili sohbet eden "Erzurum Bağımsız Yardım Faaliyetleri Topluluğu", daha sonra yardım paketlerini maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dağıtıyorlar. Öğrencilerin yüzünde oluşan tebessüme şahitlik eden gönüllüler topluluğu, etkinlikleri ile takdir topluyor. (günebakış)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler