Çat'ta eğitim faaliyetleri hız kesmiyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 16.12.2014 16:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un Çat İlçe Müftülüğünce yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim'i usulüne uygun olarak okumalarını belli bir düzeye ulaştırabilmek amacıyla İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlara yönelik 2. Dönem Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi. Rehber Öğretici olarak İlçe Vaizi Cevat Güneş tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursuna 15 din görevlisi kursiyer olarak katıldı. Teorik ve uygulamalı derslerden oluşan müfredat 160 saat üzerinden planlanan program dahilinde uygulandı.
Hizmet İçi Eğitim Kursu hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumakla beraber en doğru şekilde öğretmekle de sorumlu olduklarını vurguladı. Müftü Kılıç, “Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okuma hususunda eğitim-öğretim faaliyetleri önem arz etmektedir. Bu vesileyle İlçe Müftülüğü olarak bizler de 160 saat üzerinden 8 hafta süreyle düzenlediğimiz bu kurs sayesinde personelimizin Kur’an-ı Kerim'i usulüne uygun olarak okumalarını ve mesleki kabiliyetlerine ciddi bir katkı sağladık. Önümüzdeki dönemde hazırladığımız program dahilinde hizmet içi eğitim faaliyetlerimizi hızlandırarak tüm personelimizin bu kurslarda eğitim almalarını sağlayacağız. Hizmet içi eğitim kursuna katılan din görevlilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kurs sonunda eğitim programına katılan kursiyerler, Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programı düzenlediler.
Programda belgeleri törenle takdim edilen din görevlileri, almış oldukları eğitim sonucunda daha donanımlı görev yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak kendileri için düzenlenen bu eğitim programından dolayı İlçe Müftülüğü’ne teşekkür duygularını ilettiler.
Etiketler : Erzurum, din, Çat, müftü,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler