Da Vinci Pasinler AİHL'yi Avrupa'ya uçurdu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 18.12.2013 12:05:00

RADARHABER / ERZURUM
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Da Vinci (LDV) programı kapsamında Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yasal temsilciliğinde hazırlanan ve Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yurtiçi ortağı olarak katıldığı "Farklı Dinlere Mensup Kişilerin Evlilikleri Ve Çocuklarının Din Seçiminin Avrupa’daki Örneklerinin İncelenmesi" projesi Ulusal Ajans (UA) tarafından hibe desteği ile desteklendi. Eski adı Hayat boyu Öğrenme Programı olan ve bu yıl “Erasmus Plus” olarak değiştirilen programın 2013 Teklif Çağrısı döneminde Ulusal Ajans’a sunulan 2293 proje 2118’i ön değerlendirme kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alındı. Ön değerlendirmeyi geçen bu projelerin her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirildi. 2118 proje içerisinde toplam 348 proje Ulusal Ajans (UA) tarafından hibe desteği ile desteklenmeye değer bulundu. Bu projelerden bir tanesi de Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesinin yurt içi ortağı olduğu "Farklı Dinlere Mensup Kişilerin Evlilikleri Ve Çocuklarının Din Seçiminin Avrupa’daki Örneklerinin İncelenmesi" projesidir.“AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci (LDV) programı kapsamında hibe desteği kazanan Projenin finansman sözleşmesinin imzalanmasından sonra Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesinde yoğun bir hazırlık çalışması oldu. Projenin birinci akışı olan Almanya hareketliliği 15.12.2013 tarihinde (Pazar) başladı. Proje kapsamında Pasinler AİHL Arapça Öğretmenimiz Gürol Ülker’in refakatinde Meryem Yosma, Müberra Efe, Hatice Gülen, Suat Özmen, Murat Dal ve Fatih Arıcı katıldı.
Projenin hazırlık sürecinde katılımcı öğrencilere yoğun bir dilsel ve kültürel hazırlık yapıldı. Hareketlilik öncesi tüm katılımcılar sağlık ve seyahat sigortası ile sigortalandı. Almanya‘ya hareketlilik öncesi öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.
Öğrenciler Proje kapsamında; Sosyal yaşantının gereği olarak evlilikler yapan Farklı Etnik ve farklı dinlere mensup insanların evliliklerinden meydan gelen çocukların din seçimleri, bunların eğitimlerini yerinde inceleyecek ve Avrupa’da ki okullarda mesleki eğitimleri ve uygulamaları görecekler.
Etiketler : Erzurum, Avrupa, Pasinler, AİHL,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler