Eğitimciler Almanya ve Finlandiya'ya gitti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 29.06.2014 14:25:00
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'nce,proje kapsamında iki haftalık yurt dışı çalışma ziyaretleri düzenlendi.
Eğitimciler Almanya ve Finlandiya'ya gitti

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca onaylanan (Türk Ulusal Ajansı) sunulmuş olan “Orta-ağır Düzeyde Zihinsel Yetersizliği ve Otizmi Olan Bireylerde Mesleki Yönlendirme” adlı proje kapsamında iki haftalık yurt dışı çalışma ziyaretleri düzenlendi. 
Toplam 12 ortak kurumla gerçekleştirilen proje Almanya ve Finlandiya’daki özel eğitime muhtaç bireyler için uygulanan mesleki yöneltme-yönlendirme, yönergelerin uygulanışının Avrupa boyutu hakkında bilgi sahibi olmak, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, mesleki yönlendirmesinde uygulama planlarının, eğitsel ve mesleki belgelerin neler olduğu ve nasıl bir süreç izlendiğinin gözlemlemek, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin özelliklerine uygun iş ve meslek alanlarının belirlenme stratejilerinin karşılaştırılmasını amaçlamakta.
Bu amaçla proje ekibi Finlandiya'ya ve Almanya’ya 2’şer haftalık çalışma ziyaretleri düzenledi.Proje sahibi kurum olan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan projeyle ilgili şöyle dedi:“Projemizin 2 yurtdışı ve Müdürlüğümüzle beraber 12 yerel ortağı vardır. Ortaklarımızı seçerken proje konusuyla ilgili olan ve projeyi yürütmeye istekli kurum ve kuruluşlardan olmasını dikkate aldık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası gibi şehrimizde mesleki eğitim çalışmalarına ve eğitime katkıları olan kurumlarla da yapılan ortaklıklar sayesinde projemizde eğitim dışındaki kurumlarla da işbirliği yapılmıştır.”Yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında bir değerlendirme toplantısı yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Çiğdem Hopur, “Projenin toplam bütçesi 43.969 Avro’dur ve toplamda 12 farklı kurumdan toplamda 26 kişi (11 kişi Finlandiya ve 15 kişi Almanya’ya olmak üzere) yurtdışı çalışma ziyaretlerine katılmışlardır. Müdürlüğümüz koordinasyonunda yapılan projenin yaygınlaştırma faaliyetleri devam etmekte olup bu tür projeler, özel eğitim konusunda farkındalık yaratmaktadır.” dedi.
Etiketler : Erzurum, Almanya, eğitim, Finlandiya,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler