Elon Musk Ayşe hoca ile görüşmek istiyor iddiası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 29.09.2020 22:24:00
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan'ın ödüle de layık...
Elon Musk Ayşe hoca ile görüşmek istiyor iddiası

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. AyşBayrakçeken Yurtcan, geliştirdiği nanomalzemelerle elektrikli araçlarda 5 dakikada şarj olup yaklaşık 480 km yol giden yakıt pili üretmişti. Geçen yıl bu çalışması ile Türkiye Bilimler Akademisi Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü alan Ayşhocaya, dünyaca ünlü iş insanı ve bilgisayar ve yazılım dahisi Elon Musk un görüşme talebinde bulunduğu iddia edildi. Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, 5 dakikalık dolumla şarj olup yaklaşık 480 kilometre yol gitmeyi sağlayan yakıt pili üretmeyi başardı. 
 
 
BAŞARILI GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜNÜ ALDI
 
 
Yurtcan, Elektrikle çalışan araçlardaki lityum bataryaya rakip olacak yakıt pili alanındaki çalışmasıyla geçen yıl Türkiye Bilimler Akademisi Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü almıştı. Yurtcan'ın bu başarısını, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Bulat sosyal medya hesabından, "Kız Başına" etiketiyle duyurdu. Bulat "Kadınlar yapamaz diyen herkesin karşısında duran Ayşe Hanım ile gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi. Atatürk Üniversitesinin gururu olan ve çalışkanlığı ile akademisyenler arasında örnek gösterilen  Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, öğrencilerinde örnek alıp yolundan gitmek istediği bir isim. 
 
 
ELON MUSK GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNDU İDDİASI 
 
 
Ayşhocanın geliştirdiği nanomalzemelerle elektrikli araçlarda 5 dakikada şarj olup yaklaşık 480 km yol giden yakıt pili, tüm dünyanın dikkatini çekti. Hatta dünyaca ünlü bilgisayar programcısı ve yazılımcı olan SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın (orijinali X.com) kurucu ortaklarından olan, SpaceX’te CEO ve baş tasarımcı; Tesla Motors’da başkan, CEO ve ürün tasarımcısı olarak görev yapan aynı zamanda SolarCity’nin de başkanı olan Elon Musk'un Doç. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan ile görüşmek istediği ve görüşme talebinde bulunduğu iddia edildi.   
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler