ERGİAD başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 10.07.2013 10:44:00

RADARHABER / ERZURUM

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’de Türkiye birinciliği ve yüksek dereceler elde eden Erzurumlu öğrenciler, işadamları tarafından altınla ödüllendirildi. Erzurum’da ilk kez Türkiye birinciliği elde edildiğini ifade eden işadamları öğrencilerin başarısını takdirle karşıladı.

ÖĞRENCİLER İDEALLEİNİN ANLATTI 
Özel Aziziye Lisesi öğrencileri, Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)’a ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında öğrenciler, elde ettikleri başarıları, hayalleri ve ideallerini anlattı. Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya ise kurum olarak elde ettikleri başarıdan söz etti. Erzurum’un eğitimdeki çıtasını yukarılara taşımak için gayret ettiklerini aktaran Küçükkaya, bu yıl elde eldin Türkiye birinciliğinin çok büyük anlam taşıdığını söyledi.Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar ise Ahmet Koçak’ın elde ettiği Türkiye birinciliğinin bölgedeki öğrencilerin önyargılarının kırılmasında büyük rol alacağını anlattı. Dolar, azimli çalışmanın sonucunda Erzurum’dan da birinciler çıkabileceğine şahit oldukları için mutlu olduklarını ifade etti.

''GEÇMİŞTE BHU BAŞARI HAYALDİ''

ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir, ise geçmişte böyle bir başarının ulaşılması zor bir hayal olarak görüldüğünü belirterek, “Ancak Aziziye Koleji, bu hayali beklediğimizden de kısa bir sürede gerçeğe dönüştürdü. Aslında bu başarı bir başlangıç niteliğinde, bundan sonraki öğrenciler daha cesaretli olacak. ‘Biz yapamayız’ korkusunu kırmaları için önlerinde çok güzel bir örnek bulunuyor.” dedi.ERGİAD üyesi iş adamları Şener Ardahanlı ve Akif Kara’da elde edilen başarı ile ilgili düşüncelerini paylaştı. İş adamları, heyecanlı olduklarını ifade etti. Ziyaretin sonunda ise iki alanda Türkiye birincisi olan Ahmet Koçak, Türkiye altıncısı Abdullah Uçar ile İrfan Tekdir, Furkan Ali Şimşek, Basri Çiftçi, Betül Haliloğlu, Özlem Ezmeci, İhsan Makas, Asım Bektaş’a hediyeleri takdim edildi. 

Etiketler : Erzurum, LYS, öğrenci, ERGİAD,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler