Erzurum böyle eylem görmedi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 21.09.2013 03:16:00
Tekli eğitim sistemini protesto eden Veliler, çocuklarına okul bahçesinde yemek yedirerek ilginç bir eyleme imza attılar.
Erzurum böyle eylem görmedi!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

Tekli eğitim sistemini protesto eden Veliler, çocuklarına okul bahçesinde öğlen yemeği yedirerek ilginç bir eyleme imza attılar. Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan Cemal Gürsel İlkokulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında pilot okul seçilerek tekli eğitim sistemine geçirildi. Sistem gereği okulun ortaokul bölümü kaldırılıp öğrencileri başka okullara kaydırıldı. Sadece anaokulu ve ilkokul öğrencilerine eğitim verilen okulda, tekli eğitim sistemi gereği öğrenciler hem sabah hem de öğleden sonra okula gitmeye başladı. Sabah saat 08.30'da derse başlayan öğrenciler, öğlen saat 11.40'da öğlen yemeği için evlerine gönderiliyor. 1 saatlik aradan sonra saat 12.40'ta ders başlıyor, 14.10'da bitiyor. Çocuklar ilkokul çocuğu olduğu için anne ya da babaları tarafından günde 4 kez okula götürülüp getiriliyor. Hal böyle olunca, çalışan anne babalar ile evi okula uzak olan veliler için, çocuğunun eğitim hayatı adeta işkenceye dönüştü. Bir çok Veli, çocuğuna öğlen yemeği yedirememekten şikayet edip durumu Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ileterek normal eğitime geçilmesini talep etti. Milli Eğitimin sıkıntılarına duyarsız kaldığını iddia eden bazı Veliler, ilginç bir eylem yaptı. Onlarca öğrenci Velisi, öğlen paydosu öncesi çocuğunun öğlen yemeğini yanına alıp okul önüne geldi. Okulun öğlen tatiline girmesi ile birlikte bahçede buldukları yerlere oturan Veliler, çocuklarına sokak ortasında öğlen yemeği yedirerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

‘‘OKULLAR AÇILDIĞI GÜNDEN BERİ İŞKENCE ÇEKİYORUZ’’

Okul bahçesinde sağlıksız ortamda öğlen yemeği yiyen öğrenciler, ilginç görüntüler oluşturdu. Zamanın kısıtlı olması nedeniyle birçok gün çocuklarının öğlen yemeği yiyemeden derslere girdiğinden, bazı günler ise okul önünde yemek yedirildiğini ifade eden Veliler, çocuklarını derse göndererek eylemlerine son verdi. Velilerden Öznur Yarım, ''Bu yıl okullar açıldığı günden beri adeta işkence çekiyoruz. Çocuğu okula götürüp getirmekten, ne evde iş yapabiliyoruz ne de çalıştığımız işe gidebiliyoruz. 1 saatlik bir öğlen paydosu vermişler. Evi okula biraz uzak olan Veliler, 1 saatlik arada çocuklarına yemek yediremiyor. Çoğu zaman çocuğumuz öğlen yemeği yiyemeden derse girmek zorunda kalıyor, ya da okul önünde yemek yediriyoruz. Devlet büyüklerimiz bu çileye son versin. Biz okulumuzda normal eğitime geçilmesini istiyoruz. Hiç bir altyapı olmadan böyle bir uygulama başlatılmış'' dedi. Bazı veliler ise ameliyatlı oldukları için çocuklarını her gün 4 defa okula götürüp getiremediklerini, bu nedenle çocuklarının bazı günler okula gidemeyerek derslerini aksatmak zorunda kaldıklarından dert yandılar.Velilerden Öznur Yarım başka bir iddiada ortaya atarak, ''Nurullah isimli temizlik görevlisi, tuvaletler temiz kalsın diye çocuklarımıza 'Tuvaletlerden fare çıkıyor' yalanını uydurarak onları korkutuyor dedi.

''DÜNYA'DA TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİ UYGULANIYOR''

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, velilerin sıkıntısı ile ilgili şunları söyledi: ''Veliler bize gelip sıkıntılarını anlattılar. Bizde bazı konularda neler yapabileceğimizi düşünüp yardım edebileceğimizi söyledik. Cemal Gürsel İlkokulu, tekli eğitim için pilot okul seçilen bir kurumumuz. Dünyada tekli eğitim sistemi uygulanıyor. Türkiye'de tekli eğitim sistemine geçmek için çalışma yapıyor. Bu kapsamda bizde o okulumuzu pilot il seçtik. Veliler bu yeni sisteme alışamadıkları için serzenişte bulunuyorlar''dedi. Müdür Bilge, Velilerin temizlik görevlisi ile ilgili iddiası ile ilgili olarak ta,''Öyle bir şey olduğuna ihtimal vermiyorum. Temizlik görevlisi tuvaletler pislenmesin diye çocuklara fare yalanı söylemiş olamaz. Aksine o okulumuzda çocuklar daha iyi şartlarda eğitim alsın diye personel sayısını artıracağız'' dedi.    

 

Etiketler : Erzurum, eğitim, öğrenci, yemek,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler