Erzurum Çocuk Evlerinde LYS Başarısı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 08.09.2016 10:59:00
Erzurum'da Çocuk Evleri’nde kalıp Lisans Yerleştirme Sınavına giren 5 çocuktan...
Erzurum Çocuk Evlerinde LYS Başarısı

RADARHABER / ERZURUM
 
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdür Vekili Şermin Zil, Çocuk Evleri’nde kalıp Lisans Yerleştirme Sınavına giren 5 çocuktan 4’ünün başarı ederek, lisans ve ön lisans programına yerleştiğini ifade etti. 
 
Zil, çocuk evlerinin kurulmasındaki amacın, kendine güveni olan, geleceğe umut ve güvenle bakabilen, arkadaşlık, komşuluk gibi toplumsal yaşamın gerektirdiği kavramları tanıyarak öğrenebilen, toplumla iç içe yaşayarak toplumsal gerçekleri öğrenen ve ayakları üzerine basabilen bir gençlik yetiştirmek olduğunu kaydetti.
 
Çocuk evi modelinin başta eğitim olmak üzere sosyal alanlarda da olumlu sonuçlar vermeye başladığını dile getiren Zil, “Çocuklarımızdan Abdulsait Gülaç Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliğini, Hava Gürbüz ve Edis Özden Ordu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü, Meryem Yıldız Anadolu Üniversitesi Saç tasarım bölümünü kazandı. Çocuklarımıza üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz.” diye konuştu.
Çocuk Evlerinde büyüyenlerin, akademik başarılarının neredeyse yüzde 100 oranında arttığını, ev modelinin çocukları sosyal hayata çok daha iyi hazırladığını vurgulayan Zil, "Bir eve sahip olmak, bir adres verebilmek onların hayatında çok önemli etmenler arasında. Evde birtakım sorumlulukları paylaşma bilinci, bir arada yaşama bilinci gelişiyor, yerleşiyor" dedi.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler