Erzurum OBM'de hizmet içi eğitimi verildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 08.01.2014 10:12:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde ormancılık faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla hizmet içi semineri düzenlendi. Bölge Müdürlüğü emrinde görevli personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, verimliliklerini artırmak, daha üst görevlere hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Etüd Proje, Toprak muhafaza, KİK İhale mevzuatı, NETCAD ve AREGİS programları kullanma konularında hizmet içi eğitim verildi.Seminere Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, Bölge Müdür Yardımcıları A. Baki Ekinci, Bekir Celap, İbrahim Ergüven, Şube Müdürleri, Erzurum Orman işletme Müdürü, Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü M. Salih Çetiner İşletme Şeflerine hitaben "2013 yılını başarılı bir şekilde bitirdik çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.2014 yılının da daha verimli geçmesi için bu hizmet içi eğitimini düzenledik bu seminer sizin iler ki çalışma hayatınızda karşılaşacağınız sıkıntı ve zorluklarınıza fayda sağlayacağını umuyorum. Seminerde ders veren amirlerinizin bilgi ve becerilerinden faydalanmak sizlerin daha üst görevlere gelmenizde katkı sağlayacaktır. Arkadaşlar sizler bulunduğunuz yerlerin amirleri olarak çalışma arkadaşlarınız ve vatandaşla iyi bağlar kurmanız gerekmektedir. Vatandaşla iyi bir iletişim kuramıyorsanız bu bir eksikliktir bunun zararlarını hem siz hem de biz kurum olarak görürüz onun için iyi bir yönetici olmanın gayreti içerisinde olun. Biz bir ekibiz başarı varsa hepimizin başarısızlık varsa oda hepimizin onun için hep başarılı olmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Ağaçlandırma çalışmaları konusunda kooperatif konularında hassas davranalım, verilen işleri hassasiyetle takip edip sorunsuz iş yaptıralım. Orman işletme Şefleri Yüklenici firmaları iyi denetleyip verilen işleri eksiksiz ve tam yapılması sağlanmalıdır. Genel Müdürlüğümüzün önemle üzerinde durduğu bir konuda gelir getirici türlerin ağaçlandırması rutin ağaçlandırma çalışmalarımızın yanında her işletme Müdürlüğü gelir getirici türlerinde ağaçlandırmasını yapacaktır. 2014 yılı içerisinde ağaçlandırılmamış Üniversite kampüsü, okul bahçeleri kalmayacak bunun yanında camii ve mezarlık ağaçlandırmaları da yapılacaktır. Ben hepinize 2014 yılının başarılı geçmesi temennisi ile hayırlı seminerler diler teşekkür ederim." dedi.Orman Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Ergüven 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu, 4734 sayılı KİK’in 4735 sayılı KİSK’in Kamu İhale Genel Tebliği, Hizmet işleri Genel Şartnamesi, Hizmet Alımı İhale Yönetmeliği, Analitik Bütçe, Özel Bütçe Uygulama Talimatı ve Hakediş ödemeleri, İş Alımı Planı konularını anlattı.
Bu eğitimden amaç yıllık 20 milyon TL civarında bir ödeme gerçekleştiren İşletme Şeflerinin önce ödeme ve ihale mevzuatını öğrenmeleri ödeme ve hakkedişlerdeki hataların giderilmesini sağlamaktır. Seminerin ikinci günü Ağaçlandırma Yönetmeliği mevzuatı, ağaçlandırma teknikleri, uygulama aşamasında karşılaşılan eksikliklerin değerlendirmesini yapmak. Üçüncü gün Toprak Muhafaza ve sel kontrol çalışmaları mevzuatı, arazi çalışması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve silvikültür mevzuatı diğer günlerde de Aregis, Netcad, Ağaçlandırma Bilgi Sistemine giriş uygulamaları ve son gün eğitim çalışmaları değerlendirmesi yapılarak seminer sonlandırılacak.
 
Etiketler : Erzurum, orman, hizmet, etüd,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler