Erzurum'a eğitim kampüsü!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 05.06.2013 13:36:00
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmayı planladığı ilk kampüsler içinde Erzurum Yakutiye Kampüsü de yer aldı.
Erzurum'a eğitim kampüsü!

RADARHABER / ERZURUM 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmayı planladığı ilk kampüsler içinde Erzurum Yakutiye Kampüsü de yer aldı. Erzurum’da yapılacak yeni kampüste yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor. Kampüslerde birkaç farklı program çerçevesinde eğitim veren farklı liseler, ortak altyapı kullanacak. Yemekhane, konferans-çok amaçlı salon, kütüphane, yurt, laboratuar gibi alanlar yapılacak. Kampüs bittiğinde il merkezindeki liselerin büyük bir çoğunluğu kampüse taşınacak, onların yerine de ikili eğitim yapan ortaokul ve ilkokullar taşınarak il merkezinde bütün okullar tekli eğitime geçmiş olacak.

BİR KAÇ İLDEN BİRİ ERZURUM OLACAK
Bakanlığın 30 Kasım 2012 tarihinde açılan ve 1. grubu oluşturan eğitim kampüsleri ; Adana, Kocaeli, Aydın, Şanlıurfa, Muğla, İstanbul, İzmir ve Erzurum'da kurulacak. Kamu özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilmesi planlanan kampüslerde personel esnekliği ile öğretmen ve diğer destek personelin eğitim öğretim tesisleri için de ekonomik olarak kullanımına imkan sağlanacak. Fizik-kimya-biyoloji, dil laboratuvarı, kapalı ve açık spor tesisleri (yüzme havuzu, tenis kortları, bilardo salonu, masa tenisi, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, minder sporları, buz ve paten pisti vb), rasat ve gözlem evi gibi eğitim öğretime destek sağlayan tesisleri yer alacak.
 
ÇOK AMAÇLI KAMPÜS
 

Öğrencilerin sosyalleşmesine ve okulu benimsemesine imkân sağlayan mimari detaylar ile arsanın büyüklük bakımından elverdiği ölçüde; botanik parkı, suni şelale, gölet gibi 'yeşil okul' konsepti bulunacak. İçerisinde modern, çağdaş ve Türk geleneğine uygun olarak tasarlanmış, odalar ve sosyal donatılarla bezenmiş, yurt ve öğrenci pansiyonları yer alacak. Kojenerasyon-trijenerasyon sistemleri kendi enerjisini üretecek okullarda, sürdürebilir enerji verimliği için gri su sistemleri (yağmur ve kullanım suyunun geri kazanımı), yeşil çatı sistemleri, güneş enerjisinden sıcak su üretimi, ısı pompaları ile enerji üretimi yapılacak. İçerisinde sosyal yaşam alanlarının yer aldığı tesisler alışveriş merkezi, kongre ve kültür merkezi, kreş, yeşil çevre yeşil alanlar, havuzlar, şehir mobilyaları, spor alanları, piknik alanları, botanik park ile kapalı otopark sistemi bulunacak. 

Etiketler : Erzurum, kampüs, Yakutiye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler