Erzurum'a Sınav Merkezi Kuruluyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 29.12.2015 09:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Kayıtlı 140 bin öğrencisiyle Atatürk Üniversitesi’nin gözbebeği haline gelen Açık Öğretim Fakültesi (ATA-AÖF) yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. AÖF, hem fakülte hem de kurum sınavlarının çok daha güvenli yapabilmek için yaklaşık 4 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir kompleks için harekete geçti. Yatırımla birlikte onlarca kişiye de iş kapısı açılacak. Atatürk Üniversitesi markasına her açıdan çok ciddi katkı sağlayan Açık Öğretim Fakültesi, kısa sürede yaptığı yatırımlar ve 140 bini bulan öğrenci sayısıyla üniversitenin hem gururu, hem de vitrini haline geldi. Kurulduğu günden bu yana üniversitenin neredeyse her birimine ciddi maddi kaynak sağlayan ATA - AÖF, şimdi de ‘Sınav Merkezi’ kurmak için çalışmalara başladı. Gerek fakültenin gerekse kurum sınavlarının daha güvenli bir şekilde yapılabilmesini sağlamak için müstakil bir kompleks yaptıracaklarını söyleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, bu yatırımın ardından çok daha büyük kurumların sınavlarını yapabileceklerini dile getirdi.
 
İÇİNDE YOK YOK
AÖF’nin kendi gelirleriyle yaptırılacak olan Sınav Merkezi kampusun batı yönünde inşa edilecek. Yaklaşık 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak merkezde kapalı dönem için yatakhane, yemekhane, kafeterya gibi sosyal alanlar bulunacak. Merkezde ayrıca toplantı salonları, güvenlik odaları, sınav evrakı saklama deposu, sınav değerlendirme odaları, imha odası, arşiv ve evrak hazırlama gibi birimler yer alacak. Merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte onlarca kişiye de istihdam sağlayacak olan ATA - AÖF, büyük kurumların sınavlarını yaparak gelirlerini daha da artıracak.
 
“70 İLDE SINAV YAPIYORUZ”
Şu an Türkiye çapında 70 sınav merkezlerinin bulunduğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Üstün Özen, önümüzdeki yıl 81 vilayete yayılacaklarını kaydetti. Geleceğe yönelik ciddi yatırımlar içinde olduklarının altını çizen Prof. Dr. Özen, Atatürk Üniversitesi markası sayesinde kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı. Prof. Dr. Özen, “Atatürk Üniversitesi gibi büyük bir üniversitenin ismi taşıyoruz. Kimsenin bilmediği bir üniversite değil. Burası herkesin tanıdığı bir bilim yuvası. Öyle üniversiteler var ki şehrini söyleseniz orada hangi üniversitenin olduğunu söyleyemez ama burada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan bir üniversite var. Zaten zihinler de marka şeklinde yer almış. Dolayısıyla bizim başarımızdaki önemli faktörlerinden biri de Atatürk Üniversitesi’nin ismi. Tabi bu isme Açık Öğretim Fakültesi olarak ciddi bir katkı yaptığımızı da söyleyebiliriz. Bu markaya değer kattık” dedi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler