Erzurum'da fabrika gibi okul!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 24.10.2018 17:00:00
Örenciler, 12 çeşit temizlik malzemesi üreterek hem deneyim hem de para kazanıyorlar.
Erzurum'da fabrika gibi okul!

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Yakutiye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi alan öğrencileri, 12 çeşit temizlik malzemesi üretiyor. Öğrenciler, hem deneyim hem de para kazanıyor. Erzurum´da lise öğrencilerinin ürettiği temizlik ürünleri, kamu kurumları arasında birinci tercih olmaya başladı. Merkez Yakutiye ilçesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi bölümü öğrencileri, eğitim aldıkları okulu adeta fabrika gibi çalıştırıyorlar. Talebe göre günde 2,5 tona kadar üretim yapılan tesislerde, öğrenciler hem deneyim kazanıyor hem de harçlıklarını çıkarıyor. Fabrika gibi çalışan tesisler, 150 bin liraya kadar satış yapılıyor.

 

BU ÖĞRENCİLER PİYASAYA TAŞ ÇIKARIYOR

 

Kimya Teknolojisi bölümü öğrenci ve öğretmenleri, piyasaya taş çıkaracak temizlik ürünleri üreterek duyanların göğsünü kabartıyor. 3 yıl önce kurulan tesiste ‘Ata Teknik Kimya´ markasıyla üretilen çeşitli temizlik ürünleri, emniyet, fakülte ve okullar ile bazı kurumlara satılıyor.  Üreterek eğitim alan gençler, hem okulun döner sermayesine para kazandırıyor, hem de satıştan elde edilen gelir ile harçlıklarını çıkarıyorlar.

 

DOĞU´DA TEK TESİS

 

Talebe göre günde bazı günler 3 tona kadar temizlik ürünü üreten öğrenciler, sıvı ve köpük el sabunu, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, makine yüzey temizleyici, makinalar ve bulaşıklar için deterjanı gibi ürünleri satarak kimi zaman 100 bin kimi zaman da 150 bin TL´ye kadar satış gerçekleştirebiliyorlar. Piyasa fiyatına göre çok uygun olan ürünleri, vatandaşlar da satın alabiliyor. 3 yıla yakın bir zamandır öğretmen ve öğrencilerin üretim gerçekleştirdiği temizlik ürünleri tesisi, aynı zamanda Doğu Anadolu´da tek olma özelliği taşıyor.

 

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER KENDİ TESİSİNİ KURABİLİR

 

TSE standartlarına göre üretim yapılan tesiste, sedef hastaları için ürünlere özel bileşimler katılıyor. Öğrenciler tesiste işçilik alıyor, satış yapıldıkça, katıldıkları üretim bazında 700 liraya kadar harçlık kazanıyorlar. Öğrenciler hem bölümüyle ilgili deneyim kazanıyor, hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Öğrenciler bu imkan sayesinde, mezun olduklarında bir araya gelip kendi işletmelerini kurma şansına sahip olabilecekler.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler