Erzurum'da okulların öğretmen ihtiyacı açıklandı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm EĞİTİM Haberleri 24.05.2019 11:00:00
Erzurum’da binden fazla öğretmene ihtiyaç var, çoğunluk ise Horasan...
Erzurum'da okulların öğretmen ihtiyacı açıklandı!

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Milli Eğitim Bakanlığı, Erzurum için Öğretmen ihtiyaç listesini açıkladı. Buna göre Aşkale ilçesi ve köylerinde, İngilizce, Arapça, Felsefe, Elektrik-Elektronik(Teknik), Matematik, Çocuk Gelişimi, Kimya Teknolojisi, Rehberlik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen bilimleri, Türkçe, sınıf öğretmenliği, Almanca, Coğrafya, Müzik, Sosyal bilgiler, Görsel sanatlar, Beden Eğitimi branşlarında merkez ve köylerde toplam 52 öğretmen ihtiyacı bulunuyor.

 

EN ÇOK İHTİYAÇ HORASAN, KARAYAZI VE KARAÇOBAN’DA…

 

Aynı şekilde öğretmen ihtiyacı olan diğer ilçeler ise, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Palandöken, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere ve Yakutiye ilçelerinde, binin üzerinde öğretmen ihtiyacı olduğu belirlendi. Listeye göre, en çok Horasan, Karaçoban ve Karayazı ilçelerinde öğretmene ihtiyaç var.

 

İNGİLİZCE TÜRKÇE VE MATEMATİK ÖĞRETMENİ TALEBİ İLK ÜÇ SIRADA

 

Erzurum’da okulların öğretmen ihtiyacı sayısı ile ilgili tablo, bakanlığın sitesinde de ayrıntılı şekilde yer aldı. Erzurum’un merkez ile ilçe ve köylerindeki toplam Öğretmen ihtiyacının ihtiyaç olan okulların ismi ile birlikte verildiği tabloya göre, en çok İngilizce, Türkçe, Matematik, Beden Eğitimi Müzik Öğretmeni ihtiyacı olduğu görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar yapılacak atamalarla Öğretmen ihtiyaçlarını gidermeyi, tamamını olmasa bile ihtiyaç olan bölgelerdeki sayıyı en aza indirmeyi hedefliyor.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler